Houby jako jedna z cest ke zdraví




Cesta ke zdraví by pro nás měla být jednou z těch nejdůležitějších. Naše zdraví máme jen jedno a je tedy třeba si ho vážit a chovat se k němu zodpovědně, což znamená být zodpovědný především sám k sobě. Dnes už není žádným tajemstvím, že naše zdraví úzce souvisí i s naší psychikou a tudíž náš duševní stav ovlivňuje naše zdraví a samozřejmě je tomu i naopak.

Naše tělo nám samo říká, co je špatně, co mu chybí, co bychom měli v našem životě změnit, jen je potřeba ho začít poslouchat. Harmonie ducha a těla tedy není jen pojmem, ale v dnešní době plné shonu a stresu spíše nutností.

Mnozí z nás již vědí, že například naše střeva ovlivňují i náš psychický stav, že alergie nám ukazují nejen to, že se něčím trápíme nebo že nejsme úplně šťastní a že naše imunita přímo souvisí s naším psychickým stavem.

Je spousta cest, jak najít zdravý životní směr a tím i duševní pohodu.  Zdravá a vyvážená strava, dostatek spánku a vyvarování se stresovým situacím je v podstatě základem k tomu být zdravý.

Málokdo však ví, že velmi účinnou pomocí pro náš zdravý život jsou právě houby. Doplněním hub do vašeho jídelníčku můžete pro své zdraví udělat více, než si myslíte.

Houby díky jejich imunostimulačním účinkům totiž naučí Váš imunitní systém správně reagovat. Díky pravidelnému začlenění hub do našeho jídelníčku začneme totiž náš imunitní systém učit, co je pro organismus správné a co naopak škodlivé. Posílíme slabý imunitní systém a ten přecitlivělý doslova naučíme správně reagovat.

Houby jsou navíc velmi užitečné i jako antioxidanty, kdy při jejich pravidelném požívání budete své tělo udržovat čisté a detoxikované.

Velmi pozitivně houby fungují i na naše střeva. Střevu obecně, a trávicímu traktu s ním souvisejícímu, věnujeme malou pozornost. Přitom právě náš trávicí trakt je zásadní pro naše zdraví, a právě houby mají velmi specifickou vlastnost a to, že upravují často poškozenou střevní stěnu a tím nám zajišťují správnou vstřebatelnost živin a zároveň brání prostupu patogenů do organismu. A jelikož je vědecky prokázáno, že střeva přímo souvisí s naší imunitou, tudíž i s naším zdravím, pak jsou houby ideální a nepostradatelnou složkou našeho jídelníčku.

Trendem současných výživových poradců jsou houbové preparáty značky EPICELLIFE , která nabízí celou řadu předem připravených sušených hub v kombinaci s bylinkami

„Houby by měly být celoročně nedílnou součástí našeho jídelníčku“ říká Markéta Dvořáková, specialistka na léčebnou výživu, nutriční poradenství a bioinformační výživu. „Správně vyvážená strava v kombinaci s houbami a bylinkami je nejen důležitá pro naše trávení, ale pro naše zdraví obecně“ dodává Markéta Dvořáková, která přednáší a vede kurzy zdravé výživy. Pracuje s klienty a vyvíjí nové typy funkčních potravin, kde využívá své zkušenosti k dokonalé symbióze použitých potravin.

Chcete začlenit houby do svého jídelníčku? Chcete udělat zdravý jídelníček přímo na nebo potřebujete konkrétně poradit se svými obtížemi? Chcete používat speciální houbové preparáty i ve své praxi? Pokud ano, navštivte stránky www.epicellife.cz nebo kontaktujte specialisty z Epicellife na e-mailu: marketa@epicellife.cz