Víme, jak na problémy s prostatou!




Trápení s prostatou řeší v současné době téměř 25% mužské populace po 40-tém roku věku, což znamená, že s tímto problémem se potýká téměř každý čtvrtý muž po 40-cítce. Problém s prostatou lze obecně rozdělit do dvou základních rovin.

Prostata je žláza o velikosti vlašského ořechu, nacházející se mezi močovým měchýřem a kořenem penisu, těsně před konečníkem. Obklopuje močovou trubici a vylučuje výměšek, který tvoří část ejakulátu.

V první rovině je závažným problémem časté močení, které je způsobeno primárně disfunkcí prostaty jako takové. Její zvětšení na úkor močového měchýře pak vede k nutnosti chodit velmi často během dne a dokonce i několikrát v noci na toaletu. Tento problém je na fyziologické úrovni, kdy buňky prostaty jsou zaneseny toxiny a prostata sama o sobě pak nemůže vykonávat správně svoji funkci. Neřešení zbytnělé prostaty pak často způsobí to, že moč začne prosakovat do organismu. To vyvolává další zdravotní potíže ve formě celkového zatížení organismu, jeho překyselení a s následným oslabením imunity..

Následujícím možným důsledkem je rakovina prostaty, kdy stejně tak, jako u žen může dojít z mnoha důvodů k nádorovému bujení v prsu, u mužů může dojít z mnoha důvodů k nádorovému bujení v prostatě. Pokud nevěnujeme pozornost své prostatě a nestaráme se o ni, koledujeme si o problém.

Je velmi důležité si uvědomit, že veškerá strava živočišného původu obsahuje pohlavní hormony steroidní povahy, růstové hormony, antibiotika apod. Zbytečně velkou konzumací masa, masných výrobků a polotovarů se obecně dostáváme k problematice nevyvážené stravy. S tím pak úzce souvisí mimo jiné i tzv. překyselení organismu, jeho potenciální zanešení toxiny a výrazné zvýšení jak rizikových faktorů pro vznik zánětu, tak obrovskému navýšení oxidačního stresu v organizmu. V našem případě právě zanešení toxiny prostaty, kdy sama prostata už není schopná tyto toxiny odbourávat a v prvním případě začne být disfunkční a nepřiměřeně zbytní, v tom druhém horším případu už může dojít k nádorovému bujení, které může vést až k rakovině.

Co tedy pro nás znamená problém s prostatou? To, že bychom měli změnit své stravovací návyky a začít se pravidelně detoxikovat.

Detoxikací /a nejen u prostaty/ posílíme regeneraci buněk a současně s tím i potlačíme záněty, které celou problematiku onemocnění výrazně podporují. Doporučuje se a je velmi vhodné využít i služeb fyzioterapeuta, specialisty na bio-mechanické vyladění svalstva pánevní oblasti včetně kosterních úponů.

Další významnou doplňkovou léčbou mohou být bylinky a houby. Nutno podotknout, že právě správně zvolené byliny a houby jsou samozřejmě nejen významnou doplňkovou stravou, ale především jsou perfektní prevencí. Díky detoxikačním a protizánětlivým vlastnostem bylinek a hub jako jsou např. tužebník jilmový nebo houby obecně můžeme zdravotní rizika spojené s prostatou výrazně snížit nebo úplně eliminovat.  V případě již nemoci samotné pak houby výrazně napomáhají při spojených zánětlivých procesech a dokonce se umějí vypořádat i s většinou streptokokových a stafylokokových infekcí. V současné době již jsou na trhu i plně přírodní preparáty společnosti EPICELLIFE ve formě kapslí, které obsahují kombinaci hub a bylin, které jsou ideální ať již jako prevence nebo jako doplňková kúra k léčebnému procesu či po chirurgickém zákroku.

Navíc houby v případě rakoviny prostaty sehrávají zcela zásadní podpůrnou úlohu, a to díky tomu, že specifické látky obsažené v některých houbách, kterými jsou některé unikátní betaglukany, specializované metanoydové proteiny, flavonoidy a triterpeny. Ty jsou komplexním působením schopny včas označit pro organizmus potenciálně nebezpečné buňky, způsobit jejich apoptózu a zlikvidovat je tak dříve, než vlastní problém s rakovinou nastane.

V případě již vzniklého problému jsou právě speciální houby schopny pomoci, kdy zcela zásadním způsobem navýší imunitu organismu, který je pak sám schopen se s problematikou vypořádat.

Na druhou stranu mohou napomoci s regenerací i po léčbě chemoterapií nebo ozařováním, kdy organismus po takto razantní léčbě je velmi intenzivně zasažen toxiny a není schopen téměř žádné imunitní reakce a hrozí mu nebezpečí infekce nebo další komplikace, kdy houby umí na sebe toxiny navázat a vyloučit je z organismu, stejně jako doplnit velmi rychle potřebné mikronurienty pro normální imunitní reakce.

Zdroj: https://epicellife.cz/

 

Fotogalerie