Formule 2 v Baku: Body pro český tým zařídil Correa




První díl šampionátu FIA Formula 2 v Bahrajnu ještě týmu Sauber Junior Tým by Charouz body nepřinesl, závod na městském okruhu v ázerbajdžánském Baku už však byl zcela jiná písnička. Pro skvělé sedmé místo si dojel Juan Manuel Correa. 

Společnost Sauber Motorsport, která ve formuli 1 jezdí jako Alfa Romeo Racing, uzavřela pro tuto sezónu partnerství s českou stájí Charouz Racing System. Vznikl tak ojedinělý projekt, který si klade za cíl vychovat mladé talenty napříč všemi šampionáty pod hlavičkou FIA. 

V Baku to přitom po kvalifikaci nevypadalo na nějaký oslnivý výsledek. Člen Ferrari Driver Academy Callum Illot ani vývojový pilot Alfa Romeo Racing F1 Juan Manuel Correa nezajeli kvalifikaci podle představ. První jmenovaný skončil jedenáctý, jeho americký parťák dokonce startoval až ze sedmnáctého místa. Okruh v Baku však ukázal v celé kráse, jak je nádherný a nepředvídatelný. 

Britský pilot musel hned na začátku na neplánovanou zastávku do boxů, přesto se srdnatě pral a chvíli se dostal i na sedmé místo. Jenže kvůli závadě na elektronice nakonec ze závodu odstoupil. Pro českou stáj to v tu chvíli nevypadlo vůbec dobře, protože Correa jezdil za elitní desítkou a body tak byly poměrně dost vzdálené. Američan se však vyhnul všem kolizím (jeden ze soupeřů ho sice naboural, ale jako zázrakem se to obešlo bez jakéhokoli poškození jeho vozu) a co víc, na karambolech soupeřů vydělal.

Correa do cíle dojel jako osmý, po diskvalifikaci jednoho z jezdcům před ním si však ještě o místo polepšil, což znamenalo zisk cenných šesti bodů. Navíc do nedělního sprintu (můžete sledovat od 11. hodin na stanici Sport 2) vyrazí ze druhé příčky. Brit Illot se bude muset prodírat startovním polem, když odstartuje jako šestnáctý. 

„Po problémech, které jsme měli v Bahrajnu, jsme se zaměřili na to, abychom se zlepšili. A povedlo se! Oba jezdci jeli velmi dobře a je příjemné vidět, že trvrdá práce nese ovoce. Naše první body znamenají povzbuzení do budoucna, i když víme, že musíme dále pracovat,“ hrdě pronesl Antonín Charouz, majitel týmu.

Foto: Sauber Junior Team

Fotogalerie