Monster Lounge informuje expaty a přivádí do ČR talentované uchazeče ze zahraničí




Společnost Monster Career CZ, která v České republice funguje od roku 2004 jako lokální pobočka Monster, celosvětového lídra v oblasti online náboru, rozšířila své aktivity o portál Monster Lounge, který byl spuštěn v listopadu 2018. Nový web nabízí řadu užitečných informací expatům, tedy zahraničním zájemcům o práci v České republice, ale přináší také řešení společnostem, které v současné době hledají nové zaměstnance.

Cílem Monster Lounge je představit expatům, tedy lidem, kteří zvažují, že se přestěhují (nebo už se přestěhovali) do jiné země za prací, Českou republiku jako zemi plnou zajímavých kariérních výzev a možností. Na webu návštěvníci najdou řadu tipů a doporučení, na co se připravit, pokud chtějí rozvíjet kariéru v zahraničí, tedy zejména v České republice. Na Monster Lounge jsou také autentické rozhovory s expaty, kteří se dělí o své zkušenosti s životem a prací u nás. Všechny texty na webu Monster Lounge jsou v anglickém jazyce a pravidelně je přidáván další obsah, který se soustředí na aktuální témata související s pracovní kulturou a zaměstnáním v České republice, ale i na zajímavé kulturní a praktické tipy. To ale není vše, co Monster Lounge svým návštěvníkům nabízí.

Web má nejen funkci informační, ale talentovaní zahraniční uchazeči o zaměstnání zde mohou přímo najít práci. Na nabídky práce mohou zájemci reagovat zasláním svého profesního životopisu. Registrace uchazečů na Monster Lounge je zcela zdarma. Pomocí Monster Lounge tak buduje Monster unikátní databázi uchazečů o práci, kterým pomáhají s výběrem vhodné pracovní pozice náboráři z lokálního Talent Sourcing týmu. Tento tým se skládá z vyškolených konzultantů, kteří zájemcům předají veškeré potřebné informace. Náboráři jsou sami expati, díky čemuž mohou zahraničním uchazečům poskytnout skutečně prvotřídní a důkladné poradenství, které vychází z jejich vlastních zkušeností.

Monster a jeho Talent Sourcing tým pomáhá firmám obsazovat pracovní pozice zajímavými zahraničními kandidáty, které nemá k dispozici nikdo z konkurentů na trhu. Zahraniční kandidáti jsou atraktivní zejména pro společnosti s mezinárodní působností, a také pro pozice, kde není podmínkou znalost českého jazyka. Využití uchazečů z jiných zemí je podle Matěje Kubíčka, který pracuje na pozici Head of Talent Sourcing Services ve společnosti Monster Career CZ, přidanou hodnotou a konkurenční výhodou Monsteru. "Konkurence se převážně zaměřuje na kandidáty žijící v České republice, my jsme však schopni najít kandidáty žijící v zahraničí, kteří mají zájem o relokaci a o práci u nás," uvedl. "Monster Lounge se zaměřuje převážně na juniorské kandidáty a jde především o nabídky z oboru HR, IT, financí, zákaznického servisu a prodeje," upřesnil Kubíček.

Monster Lounge v číslech:

Portál Monster Lounge měsíčně navštíví 10 000 unikátních uživatelů.

Díky Monster Lounge se již podařilo obsadit přes 100 pracovních pozic.

Průměrně je pracovní pozice přes Monster Lounge obsazena za 25 dnů.

Talent Sourcing Services

Služba Talent Sourcing Services byla spuštěna v roce 2017 v reakci na rostoucí poptávku klientů po jazykově vybavených kandidátech i vzhledem k omezenému množství uchazečů o práci na tuzemském trhu. Talent Sourcing tým se aktuálně skládá ze sedmi náborářů, kteří klientům společnosti Monster pomáhají najít vhodné kandidáty splňující vysoké standardy a požadavky. Výhodou Talent Sourcingu je také předvýběr vhodných kandidátů, čímž se ke klientovi dostávají skutečně ti nejlepší. Při výběru je kladen důraz na to, aby kandidát vyhovoval ve všech ohledech a o konkrétní pozici a s tím spojenou relokaci měl skutečně zájem. S úspěšnými kandidáty udržují konzultanti z Talent Sourcingu kontakt během celého náborového a relokačního procesu a jsou jim k dispozici v případě jakýchkoliv dotazů. Na rozdíl od personálních agentur působících na českém trhu se tak Monster při obsazování pracovních pozic svých klientů neomezuje jen na uchazeče žijící v České republice, díky čemuž mohou být volné pozice obsazeny rychleji.

O společnosti Monster Career CZ

Monster Career CZ je součástí nadnárodní skupiny Alma Career Oy, kterou vlastní Alma Media Corporation a Monster Worldwide. Monster je světovou jedničkou v poskytování komplexních online služeb pro nábor zaměstnanců a hledání práce. V České republice působí od roku 2004. Tuzemskou pobočku Monster tvoří menší mezinárodní tým nadšených mladých lidí, kteří si vzali za cíl měnit způsoby hledání práce k lepšímu a společně rozvíjet a udržovat značku Monster i v České republice.

TZ v plném znění