Milan Šteindler a Zdeněk Žák poprvé na Jezerce




Divadlo Na Jezerce připravuje další novinku: ve čtvrtek 4. dubna uvede světovou premiéru komedie PÁNSKÝ KLUB. Autorem i režisérem hry psané pro Divadlo Na Jezerce je Matěj Balcar, který dá divákům s humorem i pochopením nahlédnout do vnitřního světa pěti mužů a jediné ženy. Vedle Kristýny Hrušínské se tak na Jezerce poprvé představí ostřílená herecká esa Zdeněk Žák a Milan Šteindler, který o připravované novince říká: „Mám rád komedie, které nám ukazují něco víc než jen humorné situace.“

„Vyhubit mužskou nevěru!” Tak zní motto terapeutky Lindy, která si po rozchodu se snoubencem otevírá vlastní praxi a snaží se pomoci eroticky závislým mužům. Od prvního sezení je ale patrné, že více než terapeutkou bude Linda spíše dalším pacientem. Prostřednictvím vášnivých debat a nečekaných zvratů se tak postupně dozvídá víc nejen o svých svěřencích, ale především sama o sobě. Linda, která má do této doby na nevěru jasný a vyhraněný názor, postupně zjišťuje, že si je s mužskou částí populace podobnější, než si byla vůbec ochotná připustit. Roli svěřil režisér Matěj Balcar své ženě Kristýně Hrušínské- divadelní spolupráci si v minulosti vyzkoušeli například v úspěšné divadelní adaptaci knihy Už je tady zas!, která se na Jezerce těší stále velké oblibě.

Majitele cyklo-servisu a neúnavného lovce žen Edu hraje Milan Šteindler, pro kterého je Pánský klub první zkušeností na jevišti Divadla Na Jezerce. „Zda budou mít diváci moji postavu Edy rádi, to teprve uvidíme. Pokud ano, pak to bude asi tím, že se v tomhle buranovi odloupne slupka hrubosti a on dokáže před ostatními - ale hlavně v sobě - najít ukrytou lidskost,“ prozrazuje Milan Šteindler. Jako vyžilý rocker Gigi, který se potřebuje zbavit závislosti na ženách, protože ho omezují v tvorbě, se představí Zděněk Žák. V roli učitele Cyrila, co jen nesnadno odolává svádění studentek, alternují Michal Stejskal a Daniel Šváb. Scénáristu na odpočinku Přemka hraje Rudolf Stärz a mladého ajťáka Martina Martin Leták.

PÁNSKÝ KLUB V DIVADLE NA JEZERCE

Režie: Matěj Balcar
Scéna: Jan Balcar
Hudební design: Jan Kučera
Kostýmy: Lucie Halgašová

Produkce:Jan Hrušínský

Linda: Kristýna Hrušínská
Eda: Milan Šteindler
Cyril: Daniel Šváb/Michal Stejskal
Gigi: Zdeněk Žák
Přemek: Rudolf Stärz

Premiéra původní české komedie Pánský klub se odehraje ve světové premiéře 4. dubna 2019 v Divadle Na Jezerce. Nejbližší reprízy jsou v DNJ v plánu 5. a 14. dubna 2019.