Mušle od námořníka




Jednodušší recept na mušle snad neexistuje, takže je tu dvojí radost - jsou rychlé a navíc skvěle chutnají.

Ingredience:

  • 1 kg slávek
  • 1 mrkev
  • stvol řapíkatého celeru
  • 1 cibule
  • ½ červené cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 dcl bílého vína
  • 150 ml smetany
  • 1 kapří hlava či hrstka odřezky
  • 50 ml rybího vývaru
  • mletý pepř
  • sůl
  • kopr na ozdobu

Postup:

Nejdříve si připravíme rybí vývar. Hlavu nebo odřezky přelijeme 400 ml vody, přidáme červenou cibuli vcelku a dáme vařit. Vodu odvaříme, postačí nám 70 ml vývaru.

Do kastrolu vložíme nakrájenou zeleninu, bílé víno, očištěné mušle a vytříděné mušle, sůl, mletý pepř a vše přivedeme k varu. Vaříme je jen krátce, postačí 2 - 3 minuty.

Přilijeme smetanu, rybí vývar a ve varu vše necháme ještě 2 minuty a máme hotovo. Podáváme s chlebem nebo bagetou.