Každoročně v listopadu překonáváme na festivalu Life! na brněnském výstavišti taneční rekord a ani letos tomu nebude jinak. Z této akce se stal už legendární happening, ke kterému se hned od nenápadného, až mírně recesistického, kousku začaly připojovat celebrity. Tak, abyste věděli, tentokráte se zajímavá partička postaví v sobotu 11. listopadu ve 14 hodin v pavilonu C na brněnském výstavišti do čela davu, který musí mít na jednom placu 1578 hlav, aby byl rekord překonán. Kdo to bude už víte z titulku, ale rádi jména ještě jednou připomeneme: Leoš Mareš, Simona Krainová a matador této akce Ondřejem Sokol. Tančit se musí stejná choreografie!

">Taneční video

První celebritou, která se pustila do "předtančení", byl Geňa (Richard Genzer). Instruktážní video se točilo v centru Prahy, pak to rozjel na výstavišti a nasadil laťku pro své následovníky – zúčastnilo se něco okolo tisíce tanečníků. Tehdy si Geňa myslel, že je nejen tanečním guru a hlavní celebritou, ale i nejstarším účastníkem flash mobu. Z omylu ho vyvedla čtyřiašedesátiletá babička, která se do společného tance pustila s vnučkou. Šokovaný Geňa jí dojemně uvolnil místo vedle sebe na pódiu J. Samotný Geňa se postaral o další překvapení, když se na výstavišti objevil podstatně hubenější než na videu.

Před dvěma roky do rozjetého vlaku produkujícího taneční rekordy naskočil Ondřej Sokol provázený Jiřím Mádlem. I jim se podařilo posunout laťku o kousek výš – zhruba na 1200 účastníků, navíc tehdy se poprvé festivalu zúčastnili youtubeři a někteří z těchto virtuálních hrdinů šli do tance na pódiu. Oblíbení herci pojali přípravu odpovědně a věnoval se jim dokonce i Vlastimil Harapes, úvod k rekordu po jako „battle“ a vyzkoušeli mnoho tanečních stylů včetně pole dance neboli pověstné tyče.

V loňském roce se do překonávání rekordu pustila trojice zdánlivě nesourodá – téměř tradiční Ondřej Sokol, zcela odvázaný Jakub Kohák a v oblasti tance totálně nepřekonatelný a proslulý Lukáš Pavlásek. Video vzniklo na jednom z pražských ostrovů, mihla se v něm třeba i Hanka Kynychová a Jakub Kohák se připojil po cestě z nákupu. Počet účastníků se jim pak v pavilonu B podařil vyšroubovat na těžko uvěřitelných 1577 tanečníků. Trojice celebrit přišla v kostýmu Michaela Jacksona a úvod se odehrával jako soutěž v napodobování proslulých figur, diváci jekotem označili jednoznačného vítěze Jakuba Koháka – i přesto, že vynechal proslulý „podpásový“ hmat, kterým se snažil získat diváky Ondřej Sokol. Účast youtuberů byla podstatně aktivnější a například Fatty Pillow dokázal k tanci strhnout hodně původně pouze přihlížejících diváků.

Leoš, Ondra a Simona mají před sebou velkou výzvu a určitě se jim nebude chtít odcházet z výstaviště s tím, že tentokrát to nevyšlo. Do natáčení šel Leoš i se svým Ferrari a dokonce neváhal vstoupit do tramvaje, Ondra i Leoš si oblékli šusťákovky a Simona se s takto vystajlovanými kluky nechala přes veškerá varování vyfotit. Všechny tyto oběti by ale byly zbytečné, pokud by počet tanečníků nebyl opět vyšší. Proto Leoš, Ondra i Simona potřebují každého, kdo se rád baví a je schopen odtančit jednoduchý taneček.

Přijďme 11. listopadu ve 14 hodin na výstaviště, během chvilky se na místě naučíme jednoduchou choreografii a společně se pobavíme s živým Leošem Marešem, krásnou Simonou Krainovou a tradičním Ondřejem Sokolem. Kromě pokusu o překonání tanečního rekordu bude na výstavišti ještě 10 hal plných zábavy, sportu, adrenalinu a her pro všechny věkové kategorie. Budeme se bavit celý den.

Festival Life! se rozběhne v pátek 10.11. a až do neděle 12.11. budete mít možnost zažít něco, co jinde nezažijete!!!

V on-line prodeji stojí vstupenka příznivých 150 korun.