Mimořádné drama Skleněný pokoj má za sebou premiéru se skvělou atmosférou




Širokou veřejností čekávaná pražská premiéra filmu Skleněný pokoj proběhla v multiplexu Cinema City Chodov a nenechali si jí ujít ani známé české osobnosti. Toto mimořádné drama vzbudilo již za doby natáčení velký zájem.

Film byl vystavěn za bázi bestsellerové knižní předlohy Simona Mawera, který projekci společně s režisérem Juliem Ševčíkem, producentem Rudolfem Biermannem a představitelem jedné z rolí Rolandem Møllerem, uvedl. Davy přitáhlo nepochybně i to, že se jedná o první celovečerní český film ve formátu Dolby Atmos, což je prostorové revoluční ozvučení, které vítězí napříč kiny po celém světě. Nabízí absolutně čistý a vyvážený zvuk, který všechny přítomné absolutně vtáhla do děje.

Skleněný pokoj vypráví příběh slavné brněnské vily Tugendhat a lidech žijících v ní. Ústředními postavami jsou Hana a Liesel, dvě dobré přítelkyně, kterým doba a okolnosti brání v lásce. Vše je situováno do moderního, obdivuhodného domu, jehož středobodem je magická místnost - skleněný pokoj. Hlavní role ztvárnily Carice van Houten a Hanna Alström. Carice, kterou mohou diváci znát například z populárního seriálu Hry o trůny. V českém znění jí svůj hlas propůjčila Aňa Geislerová.

Přítomné dámy obdivovaly především skvělé filmové kostýmy. „Všichni byli krásní a dokonalí,” hodnotila módní ikona Vlastina Svátková. To kupodivu Beatu Rajskou tolik neoslovilo, ale rozplývala se nad obsazením, stejně jako řada dalších. Hemalovi b kině prý nebyli pěkně dlouho a na Chodově byli úplně poprvé. „Film je krásný, dostala nás atmosféra - jak příběhu, tak i ta v sále.” Sám autor předlohy zhodnotil naprosto srozumitelně své pocity: „Dílo, co má hloubku a koule”.

Mezi hosty návštěvníci dále zaznamenali řadu známých osobností, například: Josefa Dvořáka, Markétu Hrubešovou, Nelu Boudovou, Heidi Janků, Pavlu Vitázkovou, Denisu Nesvačilovou, Lindu Finkovou, Veronikou Chmelířovou a řadu dalších. Slavnostní premiéru moderovala herečka Bára Mottlová, ze které očí nespouštěl jeden z členů filmové delegace, a to dánský herec Roland. Vzhledem k tomu, že v Čechách natáčí poměrně často, třeba to není naposled…

Filmovou novinku Skleněný pokoj, můžete zhlédnout v multiplexech Cinema City od 14. března ve formátu Dolby Atmos v originálním znění s českými titulky, ale i dabované verze. Nenechte si také ujít možnost vidět film v all-inclusive kině VIP Chodov.

Více informací o jednotlivých projekcích a kinech naleznete na www.cinemacity.cz.

Foto: PResscode CZ

Fotogalerie