Harley-Davidson oznámil akvizici firmy StaCyc, inc., výrobce elektrických dětských motocyklů




Společnost Harley-Davidson, Inc. (NYSE: HOG) oznámila, že převzala firmu StaCyc, Inc., výrobce malých elektrických motocyklů EDRIVE 12 a EDRIVE 16, které jsou určeny pro děti.

Firma StaCyc vstoupila na trh v roce 2016 a v současné době navrhuje, vyrábí a prodává modely dětských motocyklů EDRIVE s cenami v rozsahu 649 až 699 USD. Motocykly StaCyc EDRIVE jsou prodávány v USA prostřednictvím motoristických dealerů, včetně 29 dealerů Harley-Davidson®, dále prostřednictvím online prodeje a specializovaných prodejců jízdních kol.

S nadšením vítáme firmu StaCyc jako součást rodiny Harley-Davidson,říká Heather Malensheková, Senior Vice President pro Marketing & Brand společnosti Harley-Davidson a dodává. Tým StaCyc s námi sdílí stejnou vizi budování nové generace jezdců na celém světě a věříme, že společně dokážeme významně přispět k zábavě a radosti z jízdy pro všechny děti.

Akvizice firmy StaCyc rozšiřuje elektrické portfolio značky Harley-Davidson a posiluje závazek stát v čele elektrifikace motocyklové oblasti. Společnost Harley-Davidson již dříve oznámila plány na uvedení prémiového a výkonného elektrického motocyklu LiveWire na trh během podzimu 2019 a dalších lehčích a středních elektrických motocyklů v různých cenových kategoriích od roku 2021. Elektrické motocykly StaCyc představují vstupní bránu do světa nadšení z jízdy v jedné stopě pro nejmladší jezdce.  

V roli dceřiné společnosti budou vyráběny 12palcové a 16palcové modely StaCyc pod značkou Harley-Davidson a budou nabízeny u vybraných dealerů Harley-Davidson. První stroje pod novou značkou budou k dispozici v USA v třetím čtvrtletí 2019.

Stroje EDRIVE pod značkou StaCyc budou i nadále prodávány prostřednictvím stávající distribuční sítě firmy StaCyc.

Od svého začátku firma StaCyc přilákala více než 6 000 nových jezdců díky kvalitnímu produktu a značce, která se soustřeďuje na sdílení zážitků z jízdy na dětských elektrických motocyklech. Firma poskytuje podporu pro zapojení jezdců v raném věku a jako první uvedla na motocyklový a bicyklový trh úplně novou kategorii.

Po několika schůzkách se společností Harley-Davidson jsme si uvědomili, že základy našich značek a naše úsilí o zpřístupnění motocyklů pro nové jezdce jsou velmi podobné,říká Ryan Ragland, zakladatel firmy StaCyc. Jsme nadšeni z příležitosti spolupracovat s týmem Harley-Davidson a využít jejich podporu při vytváření nové generace jezdců. Společně postavíme plán, který urychlí náš cíl přivést do motocyklové oblasti nové jezdce.

Akvizice firmy StaCyc je nejnovějším důkazem toho, jak společnosti Harley-Davidson investuje do růstu jezdecké základy ve střednědobém výhledu a posiluje udržitelný růst do budoucnosti jako součást svého programu More Roads to Harley-Davidson. Tato urychlená strategie, představená v roce 2018, se zaměřuje na budování nové generace jezdců pomocí nových produktů v dalších motocyklových kategoriích, zpřístupnění značky a produktů širšímu okruhu zájemců a úsilí o podporu a posílení pozice dealerů na celém světě.

Společnost Harley-Davidson již dříve oznámila své plány na rozšíření portfolia motocyklů, které začaly uvedením modelu LiveWire. Ten bude k dispozici k prodeji v USA ještě letos. Již jsou otevřeny předběžné objednávky pro USA a společnost dnes na výstavě Geneva International Motor Show oznámila, že předběžné objednávky pro Evropu a Kanadu budou spuštěny v dubnu.

Již dříve jsme řekli, že věříme v budoucnost elektrických motocyklů, které budou nositeli globální mobility a budou atraktivní pro stávající i nové jezdce,řekla Malensheková. Jako vedoucí síla v čele úsilí o elektrifikaci motocyklové oblasti demonstrujeme náš závazek nabídnout kompletní řadu elektrických produktů pro všechny typy zájemců, kteří tak budou moci objevit nádherné dojmy ze strojů Harley-Davidson.

O společnosti Harley-Davidson Motor Company
Harley-Davidson, Inc. je mateřská společnost firem  Harley-Davidson Motor Company a Harley-Davidson Financial Services. Společnost Harley-Davidson Motor Company již od roku 1903 plní sen o osobní svobodě díky inovativnímu přístupu k jednostopým dopravním prostředkům. Tato společnost nabízí stále širší škálu špičkových a nezaměnitelných motocyklů a posiluje zážitky z jízdy prostřednictvím akcí Harley-Davidson, výjimečné nabídky motocyklových dílů, příslušenství, oblečení a značkových doplňků Společnost Harley-Davidson Financial Services zajišťuje financování, pojištění a další programy, které pomáhají jezdcům Harley-Davidson vyrazit na silnici.

O firmě StaCyc

StaCyc je populární značka produktů pro děti s hlavním heslem Sharing the Love of Riding. Firma StaCyc se zaměřuje na přivádění nových jezdců do motocyklové oblasti a coby mladá a rostoucí firma typu first to marketvytváří novou kategorii produktů v motocyklové a bicyklové oblasti. Tato firma v současné době nabízí produkty, které přinášejí nadšení z jízdy dětem do 3 let a do hmotnosti 34 kg.

Představujeme novou verzi dětských elektrických motocyklů StaCyc 12-palců a 16-palců pod značkou Harley-Davidson. Společnost Harley-Davidson 5. března oznámila akvizici firmy StaCyc.

Všechny obrázky zobrazují pouze prototypy.

 

 

 

Fotogalerie