Dbáte o své zdraví, třeba tak, že chcete jíst kvalitně? Pak čtěte!




Zamýšlíte se nad tím, co jíte, ale i nad tím, jak pokrmy připravujete? Máte pocit, že s tím musíte něco udělat? Pak je tento článek právě pro vás.

Dlouhou dobu bylo synonymem slova zdravý nepříliš chutný. To se ale naštěstí poměrně rychle mění a na vzestupu je momentálně trend přípravy pokrmů v páře. Podle odborníků je vaření v páře nejšetrnějším a nejzdravějším způsobem tepelné úpravy potravin, protože při něm v surovinách zůstává mnohem více vitamínů, minerálů, antioxidantů a esenciálních mastných kyselin než při jiných variantách zpracování pokrmů. Vaření v páře hojně využívali již staří Číňané, ale teprve nové technologie dovedly tento způsob přípravy jídla k dokonalosti. Pokrmy připravované v moderních parních troubách jsou skutečným požitkem pro vaše smysly. Suroviny není třeba tolik solit a kořenit, a vy si tak můžete vychutnat zdravý pokrm výtečné chuti, který bude navíc na talíři i perfektně vypadat.

Pokud právě uvažujete o koupi parní trouby, neměli byste si nechat ujít výjimečnou nabídku v podobě přístroje Miele DG 6010 za zvýhodněnou cenu 19 990 Kč. Trouba nabízí až 24 l užitného prostoru, což umožní připravit kompletní menu pro celou rodinu nebo návštěvu. Hodí se ideálně nejen pro přípravu zeleniny, ale i ryb, drůbeže či nejrůznějších příloh a využít ji můžete také pro zdravé a šetrné ohřívání pokrmů. Excelentních výsledků dosáhnete díky technologii výroby páry MonoSteam (vyvíječ páry se nachází v zásobníku na vodu a pára je do ohřevného prostoru přiváděna parní tryskou) a elektronické regulaci teploty. Odpadá také náročné vážení jednotlivých surovin, neboť délka přípravy zůstává v parních troubách Miele stále stejná, ať už jde o jednu porci, nebo jídlo pro celou rodinu.

Skvělou zprávou je, že v parní troubě můžete připravovat různá jídla až ve třech úrovních současně, protože nedochází k přenosu vůní ani chutí na jednotlivé pokrmy. Z praktického hlediska oceníte snadnou údržbu a čištění (pohodlné automatické odvápnění, nerezový ohřevný prostor) i komfortní dotykové ovládání EasySensor s puristickým 7segmentovým displejem s indikací teploty a délky programu. Voda v zásobníku vydrží až 90 minut přípravy. Kromě příslušenství v podobě 2 nerezových perforovaných misek, 1 záchytné misky, nerezových postranních mřížek a odvápňovacích tablet získají zákazníci také speciální kuchařku Miele pro parní trouby.

Jestli se chcete dozvědět více o přednostech parní trouby Miele a načerpat inspiraci pro své kulinářské experimenty, navštivte předváděcí vaření v Miele Experience Centrech v Praze a Brně. 

Zajímavé tipy a recepty naleznete také na webových stránkách www.miele.cz nebo na Facebooku. Každý, kdo to se zdravým životním stylem myslí vážně, si parní troubu Miele zkrátka musí zamilovat!

Fotogalerie