Víte, co dělá špatná matrace s Vaší páteří?




Bolesti hlavy a zad řeší většina z nás nejčastěji pomocí prášků, v lepším případě návštěvou lékaře či rehabilitačního terapeuta. Věděli jste však, že tyto nepříjemné problémy mohou mít příčinu i ve vašem spánku? Důvodů způsobujících nepohodlný spánek a s ním související bolesti přitom může být více.

Na vině je v drtivé většině případů příliš měkká či tvrdá matrace nebo poloha, ve které běžně spíte. Pokud preferujete spaní na boku, zatěžujete oblast beder, kole a ramen, proto pro vás bude vhodnější středně tuhá až měkká matrace v kombinaci s línou paměťovou pěnou HR pěnou, pěnovou pryží, díky níž se vaše páteř udrží v rovné poloze. Pro ty, co spí na zádech, se naopak doporučuje tužší typ matrace s materiálem o vyšší hustotě. Správně by měla matrace rovnoměrně rozložit vaši hmotnost: podporovat záda, umožnit svalům dokonalé uvolnění a udržet celé vaše tělo v přirozené poloze. 

Špatný výběr matrace může mít na svědomí nekvalitní spánek, po němž se ráno probouzíte bez energie a celí „rozlámaní“. Často vlivem nesprávného zakřivení páteře ve spánku dochází k blokádám a útlakům nervů či bolestem v kyčlích. V horším případě může nevhodná matrace zapříčinit i rozvoj chronického onemocnění páteře, jehož léčba je již během na dlouhou trať.

www.moravia-comfort.cz