Víkendové lázeňské pobyty jsou hitem




Začínající podzim se především u workoholiků hlásí únavou a vyčerpáním, ale i u těch, kteří celé léto pracovali a ještě i zaskakovali za své rekreující se kolegy. Až teď přišel jejich čas na relaxaci a víkendové wellness pobyty, ty jsou ideální volbou, jak si po náročném období odpočinout.

„Zájem o víkendové pobyty se meziročně zvýšil téměř o 15 procent. Nejoblíbenější jsou relaxační pobyty pro páry a víkendové dámské nebo pánské jízdy,“ potvrdil Petr Milský, ředitel marketingu společnosti Imperial Karlovy Vary. Podzimní víkendy jsou ideální pro romantické varianty wellness víkendů nabízející procedury, které mohou partneři absolvovat společně a dohnat tak, co v létě nestihli.

„Dámské a pánské jízdy jsou zase skvělým způsobem, jak utužit po dovolených pracovní tým a odpočinout si od nahromaděné práce,“ popsal výhody kratších lázeňských pobytů Petr Milský.

„Je přirozené, že se lidé na podzim cítí unavenější. Ubývá světla a noci se prodlužují.  Slunce, které lidem dodává energii, svítí celkově méně. Dnešní doba nám ale nedovolí na podzim polevit, právě naopak bývá podzim jedním z nejnáročnějších období. Důležité je na to svoje tělo dobře připravit. Lázně nejsou jen místem, kde se léčí nemocní lidé. Můžete si sem přijet jenom odpočinout. I tři dny intenzivního odpočinku mohou člověka nabít energií až na několik měsíců,“ vysvětlila MUDr. Angela Franková, primářka Spa Resortu Sanssouci v Karlových Varech. Tak se zamyslete, zda víkendový pobyt není právě pro vás ideálním řešením pro načerpání sil, dříve než začne vánoční shon.

Lázeňská města kromě procedur, které zrelaxují tělo, nabízejí i krásné prostředí pro odpočinek duševní. „Karlovy Vary jsou doslova městem v lese. Na podzim je to tady krásně barevné. Je tu čerstvý vzduch a klid, který ocení především lidé z větších měst,“ poznamenal Petr Milský. Příroda v okolí přímo vyzývá k dlouhým výletům, ať už pěšky nebo na kole. Na podzim si tu na své přijdou i nadšení houbaři. Navíc město během celého roku nabízí dostatek společenského vyžití. Každý si tu tak může najít vlastní způsob odpočinku. „Výhodou lázeňských domů je, že tu hosté mají všechno po ruce. Odpočinek je intenzivní právě díky tomu, že se nemusíte vůbec o nic starat. Program na celý víkend je naplánovaný, nemusíte vařit, uklízet ani nakupovat. Jediným úkolem lázeňského hosta je si odpočinout,“ dodal Petr Milský, ředitel marketingu společnosti Imperial Karlovy Vary.

Foto: https://www.spa-hotel-imperial.cz/

Fotogalerie