Péče o pleť se vyplatí, nebudete se rozčilovat s póry!




 Ucpané póry a černé tečky na obličeji jsou strašákem mnoha žen i mužů. Mnohdy je „pórovitá“ pokožka daná genetickou dispozicí, kterou nelze zcela odstranit, nicméně vhodnou péčí je možné tento problém zmírnit.Plnovous totiž vše nezakryje.

Základem je kvalitní péče a pravidelné ranní a večerní očista pleti. Jen tak lze odstranit nahromaděné nečistoty, vyčistit póry a omezit jejich ucpávání a rozšiřování. „Pokožku samozřejmě čistíme každý den. Ideální je používání kvalitní nealergizující kosmetiky, nejlépe testované a certifikované dermatology. Nevhodné jsou produkty s olejovou strukturou a příliš „těžké“ přípravky. Vyhněte se i masážím prováděným olejíčky. Omývání obličeje vychlazenou termální vodou pokožku nejen probouzí a prokrví, ale také trochu stahuje póry. Pro vhodnou odbornou péči se doporučuje konzultace s dermatologem, který nejlépe poradí, jakou metodu zvolit. Dobré výsledky má microneedling, frakční laser a klasika v podobě chemického peelingu prováděného odborníky,“ říká dermatoložka MUDr. Věra Terzijská z Perfect Clinic Dermatology

Vyzkoušejte mikrojhličkování

Koncept mikrojehličkování (microneedling) je založen na samoobnovovací schopnosti pokožky. Pomocí ručního elektrického přístroje s vysokou rotací pronikají mikrojehličky kolmo do pokožky a vytváří v hlubších vrstvách mikrotraumata, která stimulují tvorbu kolagenu a elastinu. Nový kolagen redukuje hloubku vrásky, zvyšuje pružnost kůže, zlepšuje vzhled jizev a jiných defektů pleti. Výsledkem je jemnější, hladší, pevnější a mladší pokožka.

„Zkusit také můžete chemický peeling. Ten odstraňuje z pleti přebytečný maz, zrohovatělé buňky a kožní nečistoty.  Na rozdíl od mechanického peelingu neobsahuje žádné abrazivní složky. Pleť je po chemickém peelingu jemnější a barevně sjednocená. Dochází k zatažení pórů a vyjasnění pleti. Pro chemický peeling se používají kyseliny jako je kyselina glykolová nebo kyselina mléčná, trichloroctová, které se běžně vyskytují třeba v rajčatech, cukrové třtině nebo jogurtu. Dle typu pleti se použije různá koncentrace kyseliny,“ dodává MUDr. Věra Terzijská.