Letošní festival Life! stojí za to navštívit!




Přesně za týden můžete vyrazit na festivalu Life! a za jediné vstupné si vyzkoušet desítky sportů v několika halách. Takže nemáte-li žádný program na příští víkend, můžete už v pátek 9. listopadu vyrazit na brněnském výstavišti. Máte-li program, možná ještě přehodnoťte, kam se nakonec vydáte. Festival Life! potrvá až do neděle 11. listopadu.

Koncepce festivalu je velice dobře propracovaná, a to díky zkušeným organizátorům, kteří vždy naslouchají svým návštěvníkům. Nejvíce zaměřený na celé rodiny je pavilon G2 a má příznačný název Family Hall. Letošní festival Life! vás prostě pohltí. Kdo by odolal skoku do obřího polštáře, bruslení či freestylovým koloběžkám? Jak říká moderátor a sportovec Roman Šebrle, jeden z patronů festivalu: „Všechno co se hýbe, a co se hýbe pro děti, je správně. Jsem rád, že toho můžu být součástí. Děti se musí hýbat odmalička.“  Pořadatelé festivalu se jeho slov drží a rozhodli se letos ještě více podpořit aktivity pro děti, mládež i celou rodinu.

Family Hall v G2  má pod patronací Krajský úřad Jihomoravského kraje a Město Brno a pro malé i velké připravili spoustu lákadel. „ Ze sportů to bude například cyklistika, školička in-line bruslení, fotbal, basketbal, floorbal, volejbal, rugby, zápas, ale také lední hokej, stolní tenis, badminton, házená, judo, akrobacie a žonglování, vodní pólo, lyžování a řada jiných sportů,“ zve návštěvníky Kateřina Konečná, vedoucí oddělení sportu Jihomoravského kraje. „Lákadlem určitě bude nafukovací air truck, dvacet metrů dlouhá nafukovací matrace, na které mohou děti skákat, dělat salta a další cviky. Nafukovací bude i speciální překážková dráha dlouhá 27 metrů,“ doplňuje Konečná. Nejen děti, ale i dospěláci jistě ocení jistě také trenažéry, zejména jachtařský či veslařský. Ve spolupráci s Hudy Sport se podařilo zajistit i dětskou lezeckou stěnu, která je pro děti neuvěřitelným magnetem.

Speciální programy pro děti na malých trampolínkách Jumping Kids najdete v hale A2., půjčovnu BMX kol a freestyle koloběžek v hale G1. Malí i velcí si mohou vyzkoušet skok do obřího polštáře Meatfly, Pořádnou jízdu lanovkou můžete zažít v hale V, kde bude i kluziště s umělým ledovým povrchem a další sporty včetně ping pongu či headisu.

Fotogalerie