Colette: Příběh vášně




Colette je příběh ženy, která se nebála pokládat otázky dotýkajících se společenských mravů, sexuality a rovnosti pohlaví. Zasadila se o velké změny ve společnosti. Skandální příběh nekonvenční a talentované mladinké Sidonie-Gabrielle Colette, dívky z venkova, nás zavede na počátek 20. století do Francie, přímo do víru zářivých pařížských salónů a opojných večírků francouzské smetánky. 

Colette se zamiluje do charismatického pařížského literáta Willyho a ten si ji odvede do svého bohémského světa. Nové prostředí v ní probouzí kreativitu a spisovatelský talent. Netrvá dlouho a pouští se do prvního díla ze série o Claudine. Willy jí však donutí, aby román publikovala pod jeho jménem. Fenomenální úspěch Colettiny prvotiny dělá z Willyho slavného spisovatele a z manželského páru opravdové celebrity.

Emancipovaná Colette však touží po zaslouženém uznání, ale cesta za úspěchem je velmi složitá. Není to však jediné, co řeší. Willy jí je nevěrný a ona se cítí zraněně, ale zároveň si uvědomuje, že ji začínají přitahovat ženy a manželství se začíná hroutit. Willy se však své talentované ženy za žádnou cenu nehodlá vzdát…

Příběh vášně režíroval uznávaný britský režisér Wash Westmoreland. Hlavní roli svěřil Keiře Knightely (série Piráti z Karibiku, filmy Kód Enigmy, Pýcha a předsudek), dvakrát nominované na Oscara. A co ji na postavě Colette zaujalo? „Prostě jsem měla pocit, že Colette byla ve své době cool. Ne, teď vážně. Byla opravdu zajímavá, její vztah s Willym byl pro mě fascinující. Cítila jsem mezi ní a mnou určité paralely. Byla ženou, která se snažila zapojit a pracovat ve světě mužů,“ prozradila Keira Knightley.

Fotogalerie