Unikátní bubenická show Royal Squad ovládne pražskou Lucernu




Přední český bubeník Tokhi přišel před časem se žhavou novinkou. Spolu se svojí kapelou Groove Army vytvořil projekt Royal Squad, který v Čechách a širokém okolí nemá obdoby. Kapela má za sebou velmi úspěšnou sezónu, vydali totiž i desku Enter The G.A.R.S. Vrcholem sezóny zcela jistě bude pražský koncert v Lucerna Music Baru v pondělí 29. 10. 2018 od 20:00.

Jak bude večer s tímto mimořádným hudebním uskupením vypadat?

„Na fanoušky čeká speciálně upravený program, projekce, choreografie, klasicky už kostýmy a masky všude okolo, které k projektu patří. Jako support jsme si pozvali Marching Gang, bubeníky s elektronikou a samply, tedy pro nás ideální koncept. Se svými fanoušky pak pokřtíme i naši desku. Kmotry desky budou špičky české hudební scény, které si zatím necháme pro sebe. Před koncertem je však odtajníme na našem Facebooku. Mimo samotného křtu proběhne i představení portálu U Can, který nám teď pomáhá v kampani s ukradenými nástroji. A jako after zahraje náš DJ, který jezdí s Royal Squad, DJ Buldog,“ prozradil Tokhi.

Chvíli to ale vypadalo spíše tak, že je velký večer v ohrožení. „Vykradli nám zkušebnu. Nebyl asi přímo ohrožený koncert, protože se to stalo několik měsíců před ním, máme tedy pořád čas věci řešit, a taky už je většina v pořádku - včetně nového, a daleko vhodnějšího prostoru na zkoušení a sklady. Každopádně to bylo to nejhorší, co se může kapele, nebo muzikantovi stát,“ sdělil hrůzný zážitek přední český perkusionista. Tokhi se však stále snaží myslet pozitivně: „Věříme, že prostě všechno se děje z nějakého důvodu. Asi jsme potřebovali impuls, aby se zas všechno hnulo velkým krokem vpřed.“

Na krizovou situaci pár měsíců před koncertem nezůstala kapela sama. Díky portálu U Can mohli a mohou pomoci fanoušci a příznivci. Za jakýkoliv finanční příspěvek získali nejen dobrý pocit, že pomohli dobré věci, ale navíc získali dárek v podobě lístků na koncert či merche.

Zdá se vám tahle partička více než výjimečná? Tak vám nezbývá, než dorazit do Lucerna Music Baru a o jejich výjimečnosti se přesvědčit na vlastní oči. Opravdu to stojí za to! „Projekt Royal Squad je něco, co jsem ještě neviděl. Věřím, že je unikátní jak z hudebního pohledu, tak i tím, jak to vypadá, co má předat. Postavit na pódium deset bubeníků, DJe, další bicí sadu, barely a technicky vyřešit, aby nikdo nebyl přivázaný kabelem, aby se mohli všichni libovolně hýbat, což choreografie vyžaduje, to není zrovna snadný úkol, ale zatím to zvládáme,“ říká hrdě o svém projektu Tokhi, který dovedl svoji kapelu dokonce až na obrazovky TV Prima do soutěže Česko Slovensko má talent.

Royal Squad je něco, co posluchače skutečně rozpumpuje. Tokhi & The Groove Army chtějí prostřednictvím koncertu předat divákům a posluchačům podobné pocity, vibe a husí kůži po celém těle, jako mají oni sami při sledování show jako Cirque du Soleil, STOMP, Blue Man Group a podobných věcí. Jestli se jim to podaří, uvidíme poslední říjnové pondělí. „Jsem přesvědčený o tom, že je to jeden z mála projektů, které může Česká Republika poslat za hranice a on obstojí,“ uzavírá Tokhi.

Fotogalerie