Světová premiéra systému AutoDos pro myčky




Myčky Miele přichází i se systémem AutoDos s integrovaným PowerDiskem, který umožňuje automatické dávkování mycího prostředku – speciálně vyvinutého práškového granulátu. Nové myčky lze navíc ovládat a různými způsoby naprogramovat prostřednictvím mobilní aplikace. Na uživateli už je jen vkládání a vyjímání nádobí a občasná výměna PowerDisku. Všechno ostatní zvládne přístroj sám. Miele rovněž vylepšilo koše na nádobí a příborovou zásuvku.

PowerDisk lze jednoduše a rychle vložit na určené místo na vnitřní straně dveří – ten pak automatickým otáčením během programu dávkuje mycí prostředek. Měří asi 15 cm v průměru, na výšku má necelé 4 cm a díky 360stupňové rotaci dávkuje předem určené množství práškového prostředku do mycího prostoru. Systém automaticky dávkuje přesné množství, které odpovídá vybranému programu.

Při používání programu „Standardní 60 °C“ vystačí PowerDisk na 20 mytí, což odpovídá zhruba průměrné měsíční spotřebě. Myčky G 7000 mají navíc i klasický dvoukomorový zásobník ve dveřích, a v případě potřeby je možné použít běžné mycí prostředky, jako jsou tablety nebo prášek do myčky.

Všechny modely G 7000 s funkcí AutoDos lze připojit přes Wi-Fi a ovládat je prostřednictvím mobilní aplikace – nebo v závislosti na zemi prostřednictvím hlasového asistenta Amazon Alexa. Uživatel například může spustit a vypnout myčku nádobí
G 7000 odkudkoliv, přehledně aktivovat programy a volby pomocí chytrého telefonu, zkontrolovat množství mycího prostředku (s automatickým signálem) a případně jej online objednat.

O větší dávku komfortu se postará také barevný displej „M Touch“, s nímž lze vestavné přístroje ovládat podobně jako chytré telefony (také pro plně vestavné myčky nádobí), nebo nová příborová zásuvka 3D MultiFlex s velmi praktickým detailem: pravou boční část lze poprvé sklopit, a tak je možné sem kromě příborů vložit i malé nádobí, např. šálky na espresso, a do snížené středové části třeba velké polévkové naběračky. Levou boční část lze vodorovně posunout, což umožňuje vložit do horní části koše také sklenice na dlouhé stopce.

Ekoinovace představuje zcela nový systém cirkulace vody se spotřebou od 6 l a třídou energetické účinnosti „A +++ mínus 10 %“. K dispozici jsou samozřejmě i osvědčené funkce Miele, jako je program QuickPowerWash (mycí výkon A za 58 minut), LED osvětlení interiéru (BrilliantLight) nebo otevření dveří bez rukojeti jemným poklepáním (Knock2open).

Novinky Miele z veletrhu IFA 2018 budou na trhu v ČR od 2. čtvrtletí 2019