5 tipů, co s sebou na pracovní schůzku




Dávno jsou pryč doby, kdy se člověk spokojil s šedivým průměrem. Naopak dnes každý touží po tom, co mu sedí – nejen funkčně, ale také vizuálně. Pojďme se tedy podívat, kteří pomocníci vás na jednání nenechají ve štychu, a zároveň se s nimi dobře pracuje. Kvalitních a často i ručně dělaných věcí je dost, jen je třeba vědět, kam sáhnout.

Diář

Bez diáře ani ránu. Tedy pro ty, co si potrpí na papírovou klasiku a aspoň někdy odloží chytrý mobil z ruky. Prostor pro efektivní plánování. Nám se líbí ručně vyráběný diář černý české značky Black Brick. Je nedatovaný o velikosti A6, tudíž univerzální. Čistota stylu bez zbytečných příkras. A pokud by se vám zalíbil natolik, že ho budete chtít věnovat i partnerce, je možné vybrat také červenou nebo růžovou variantu.

Alternativou pro je pak diář Kompagnon timeCenter od firmy Brunnen, který poskytuje prostor i pro podrobnější zápisy díky rozměru trochu větší A5 a také díky části pro poznámky. Popisky v diáři jsou ve čtyřech jazykových mutacích – anglicky, německy, francouzsky a italsky.

Nedatovaný diář značky Black Brick (foto: archiv firmy)

Vizitkář

I přes digitalizaci je výměna vizitek na obchodním jednání jedním z tradičních ice breakerů. I v tento moment přijde vhod mít ty svoje ve stylovém vizitkáři a nelovit je pomačkané ze saka nebo vizitkáře od konkurence.

Běžným je vizitkář se standardním otevíráním. Není ale nic jednoduššího než si pořídit vizitkář s designovým grafickým zpracováním například od značky Troika, ať už v úsporném minimalizmu nebo lehce vizuálně efektnější variantě. Alternativou pro milovníky kůže je vizitkář bez zbytečných příkras v podobě jednoduché kapsy. Naopak máte-li rádi něco originálního, nabízí se varianta s netradičním rolovacím mechanizmem.  

Vizitkáře značky TROIKA (foto: archiv firmy)

Zápisník

Většina schůzek se neobejde bez poznámek. Výše jsme už zmínili povedený hybrid diáře – Kompagnon TimeCenter od firmy Brunnen. Ne každý ale nutně chce mít vše v jednom.

Zápisník/diář Kompagnon TimeCenter značky Brunnen a zápisníky značky Black Brick (foto: archiv firem)

Klasikou mezi zápisníky je černý B5 zápisník značky Black Brick. K dostání je i v jiných barevných variantách. Při výběru ale ve výsledku budete váhat, zda koupit klasický linkovaný nebo univerzální tečkovaný. Linky drží vaše myšlenky v lajně, tečky dávají prostor i náčrtkům.

Pro dobrodružnější povahy je perfektní syrový zápisník z kůže. Velikost A6 a linkovaný papír dává dostatek prostoru pro zachycení myšlenek, zároveň ale nezabere tolik místa. Značka MontMat nabízí zápisníky v několika variantách, ať už barevných nebo ve formě zapínání. 

Zápisníky značky MontMat (foto: archiv firmy)

Pero

Pero může být tou nejvšednější a nejobyčejnější věcí, co vás na pracovní schůzce bude doprovázet. A nebo taky ne. Jedno pero, mnoho funkcí, nevšední vzhled. To jsou pera značky Troika – uvnitř šroubováky, z venku měřidlo a vodováha. A mimochodem ještě i píše.

Multifunkční pero značky TROIKA (foto: archiv firmy)

Batoh

Klasikou je aktovka, taška na notebook. Svobodnější duše ale ocení ručně šitý batoh Monday od značky Art-Yvah. Krom pěkného vzhledu je neuvěřitelně bytelný (má nosnost 15kg) a je vyrobený z anglického nepromokavého materiálu waxed cotton. Prostě originál každým coulem, který nezklame v žádném počasí. A ještě ho nejspíš zdědí vaše vnoučata.

Batoh Monday značky Art-Yvah (foto: archiv firmy).

Více originálních vychytávek najdete na adrese www.martezi.cz.

 

 

Fotogalerie