Petr Jákl získal pro svůj velkofilm Jan Žižka světové i české hvězdy




Režisér a producent Petr Jákl začíná psát novou historii české kinematografie. Měl jako první totiž tu čest a milou povinnost sezvat do Prahy na tiskovou konferenci konanou k velkofilmu Jan Žižka světové herecké hvězdy rovnou ze tří kontinentů. Běžná praxe hollywoodských a velkých zahraničních produkcí, avšak v našich končinách naprosto nevídaná záležitost.

Z Ameriky přiletěl Ben Foster, který ztvární Jana Žižku. Z Německa přicestoval Til Sweiger, a ten si zahraje Rožmberka. Hvězda z Letopisů Narnie William Moseley přiletěl z Anglie a uvidíme ho v roli Jaroslava, bratra Jana Žižky. Pánskou sestavu doplnila australská herečka Sophie Lowe, která bude hrát Kateřinu, ale ke komu bude patřit, nebylo zatím ještě prozrazeno, i když asi už všichni tušíme. O poznání blíže to měl Marek Vašut a  stejně na tom byl i Jan Budař.

Vtipně herečtí účatníci komentovali, že vlastně všichni pošilhávali po postavě hlavního hrdiny, přesto je producent a režisér Petr Jákl dokázal přesvědčit o svém záměru. j„Vždycky se snažím vybírat konkrétní herce nejen podle toho, jak jsou známí, ale hlavně podle toho, jak se mi hodí do filmu. Til je skvělý herec a dokáže dokonale ztvárnit charakter, který od této role očekávám. Výborně jsme si rozuměli už po telefonu a já jsem se tak jenom ujistil v tom, že to chápe úplně stejně jako já. A to je pro mě to nejdůležitější,“ komentoval výběr hereckých hvězd Petr Jákl.

První klapce padla 17. září 2018. Snímek Jan Žižka by se měl dostat do kin v České republice i ve světě v roce 2020

Foto: Lenka Žáčková

Foto: © foto Eliška Bartlová (snímek č. 3)

Fotogalerie