Harley-Davidson buduje nové centrum výzkumu a vývoje




Harley-Davidson na počátku září oznámil založení nového výzkumného a vývojového centra v Silicon Valley v severní Kalifornii, které bude podporovat budoucí produktové portfolio včetně první kompletní řady plánovaných elektrických motocyklů. Nově vznikající zařízení se zaměří na vývoj a výzkum elektrických modelů, včetně baterie, elektroniky a pokročilé výroby. Jeho spuštění se očekává ve čtvrtém kvartálu letošního roku.

„Poté, co jsme nedávno představili naše nejnovější plány na budování nové generace jezdců Harley-Davidson po celém světě, chceme nyní vytvořit nové zařízení zaměřené na vývoj a výzkum. To vznikne v samotném srdci Silicon Valley a znamená pro nás potvrzení faktu, že dokážeme své smělé plány naplnit v segmentu elektrických motocyklů," říká Matt Levatich, prezident a generální ředitel společnosti Harley-Davidson, Inc.

Nově vznikající zařízení, které by mělo být hotovo do konce roku 2018, se nejprve zaměří na výzkum a vývoj elektrických modelů, včetně baterie, elektroniky a e-machine designu a následně i na samotnou výrobu. Z dlouhodobého hlediska by pak Harley-Davidson zvážil rozšíření zaměření centra na širší škálu vyspělých technologií, které by ještě podpořily připravovanou nejkomplexnější řadu motocyklů v historii společnosti.

„Je to vzrušující doba pro Harley-Davidson a je také ideální čas se připojit k naší společnosti a pomáhat tak utvářet naši budoucnost," říká Levatich.

Připomeňme, že Harley-Davidson v červenci představil svůj plánu růstu „Nové směry pro Harley-Davidson", v němž se chystá rozšířit komunitu jezdců značky prostřednictvím nových produktů, snazší dostupnosti na konkrétních trzích a silné dealerské sítě. V rámci této strategie uvede Harley-Davidson svůj první elektrický motocykl LiveWire ™ již v roce 2019. Tento motocykl bude v širokém sortimentu zároveň prvním modelem bez spojky, s jednoduchým ovládáním "twist and go", který společnost představí.

Další informace o plánu „Nové směry pro Harley-Davidson" naleznete na: https://investor.harley-davidson.com/news-and-events/accelerated-strategy

Fotogalerie