Netflix vypouští thriller o sériovém vrahovi, který má i českou stopu




Netflix vypouští mezi své diváky skutečně napínavý thriller Don't Move (Nehýbat se). Je o sériovém vrahovi, ve kterém hrají Kelsey Asbille Chow známá díky své roli Mikayly ze sitcomu Královská dvojčata a Finn Wittrock, kterého si mnozí vybaví  ze snímku Angeliny Jolie Nezlomný, jiní třeba ze seriálu American Horror Story. Nejznámější americký placený poskytovatel filmů a seriálů získal celosvětová práva na tento film, s výjimkou Polska a Společenství nezávislých států (regionální mezivládní organizace ve východní Evropě a Asii), a tak může už brzy z obrazovek děsit i vás.

Thriller Don't Move je napínavý příběh plný nečekaných zvratů, který vznikl pod režijním vedením Briana Netta a Adama Schindlera. Co nás Čechy opět těší, že toto hororové drama má i českou stopu, která je spojena se jménem Petr Jákl. Film produkuje mimo jiné spolu s režisérem Spidermana Samem Raimim, který produkoval hororové trháky, jako je například Don´t Breathe nebo Evil Dead. Společně dokončují také film Locked Anthony Hopkinsem.

„Příběh mě zaujal již od první verze scénáře. Představa toho, že člověk ztrácí možnost pohybu a zároveň ho chce někdo zabít, je děsivá. Navíc spolupráce se Samem Raimim je skvělá, protože je otevřený novým nápadům,“ poznamenal Petr Jákl

Děj filmu diváka okamžitě vtáhne do své temné moci. O život bude bojovat ostřílený sériový vrah, který truchlící ženě vpíchne paralytickou látku. Postupně sice přebírá kontrolu nad jejím tělem, ale jsou oba izolováni hluboko v lese. Aby přežil, musí svést boj s vypuštěným zlem, skrývat se a bojovat o holý život, dokud se celý její nervový systém nevypne.

Na závěr si ještě dovolujeme připomenout thriller Land of bad, na kterém se Petr Jákl podílel jako producent, je několik týdnů v distribuci a sklízí skvělé kritiky. Diváky je také velmi dobře přijímán a stal se nejprodávanějším filmem na Apple TV.