Arkhe ateliér otevřel v Karlíně nový eventový prostor a concept store




howroom v nové budově BLOCK Karlín se stává novou destinací pro milovníky interiérového designu. Interiérové studio arkhe v dubnu otevřelo arkhe.SPACE – concept store a showroom, ve kterém lze uspořádat i firemní event. Hned o patro výše mají sami architekti i své kanceláře. Arkhe tak nabízí multifunkční prostor, jež dokonale odráží vizi studia.

Plán otevřít si vlastní showroom měl ateliér od začátku. Šlo jen o to, najít ideální prostor, který by poskytl společné zázemí pro studio arkhe a perspektiv. To se nakonec povedlo na adrese Rohanské nábřeží 717/4 v pražském Karlíně. Nový showroom má sloužit jako vizuální reprezentace podstaty arkhe. 

„Jako interiérové studio máme oblíbené značky, s nimiž pracujeme v realizacích našich klientů. Otevřením showroomu jsme rozšířili svoji nabídku služeb a produktů nejen pro stávající klienty. Spustili jsme také vlastní e-shop https://shop.arkhe.cz/, kde jsou k dispozici ikonické značky &Tradition, FEST Amsterdam, HEM nebo Miniforms. Některé z nich poskytujeme jako jediní na trhu. Věříme proto, že si nás díky tomu najdou i noví zákazníci,“ vysvětluje jednatel studia a architekt Ján Antal. 

Showroom jako bytová galerie

„Interiér arkhe.SPACE jsme pojali, jako by to byl náš velký byt. Ve funkčně rozdělených zónách se člověk snadno inspiruje, ať už hledá řešení pro obývací pokoj, kuchyň, nebo pracovnu. Pro komplexní řešení jsme zvolili výrazné obklady z recyklovaného mramoru, surového kovu a dubových panelů, které evokují domácí prostředí a časem získávají příjemnou patinu. Interiér reprezentuje principy, na nichž jsme studio před dvěma roky zakládali,“ dodává Ján Antal. 

Ústřednímu prvku – kávovému baru – sekunduje vložená zasedací místnost. Místo tak slouží pro setkávání komunity arkhe a perspektiv, ale také jako dynamická galerie kurátorsky vybraného nábytku a bytových doplňků. Přírodní barevnou paletu doplňují výrazné barevné akcenty. Celému prostoru dominuje terakotová, tmavě zelená a kobaltově modrá barva. V detailech pak arkhe pracuje s kontrasty textur, od vlněného bouclé až po barevné sklo a keramiku. 

Lokální design nesmí chybět

Kromě zavedených značek architekti vybírali i z řad oblíbených jmen z místní designové scény. Spolupráci s Elis Monsport započali u prvního vydání arkhe novin, když studio v roce 2022 uváděli na trh. Její produkty proto nesmí chybět ani v arkhe.SPACE. Na úspěšný formát novin nyní navazují dalším číslem, kam ke spolupráci přizvali designérku Pauline Hagan. Sklo a keramiku doplňují výrazné výtvarné práce Lu Jindrák Skřivánkové, která v prostoru připravila i unikátní mural vycházející z barevnosti prostoru. Milovníci voňavých produktů si také přijdou na své díky produktům od Meadows.  

Architekt: arkhe

„Jako milovníci designu jsme pro výchozí bod zvolili přírodní barevnou paletu s výraznými akcenty. Celému prostoru dominuje terakotová, tmavě zelená a kobaltově modrá barva. V detailech představují nosné prvky kontrasty textur – vlněné bouclé, přírodní vídeňský výplet, barevné sklo nebo keramika,“ popisuje architektka Barbora S. Babocká. 

Autoři: Ján Antal, Barbora S. Babocká, Markéta Michálková

Realizace: 2024

Plocha: 186 m²

Foto: Igor Zacharov

https://arkhe.cz/ 

https://shop.arkhe.cz/

Fotogalerie