Co nezmeškat a jak ušetřit: Tipy pro turisty v Dubaji




Všichni, kdo plánují letošní letní dovolenou v Dubaji, i ti, kdo zde stráví své mezipřistání na své další cestě, mají letos možnost navštívit či vyzkoušet některé z ověřených, ale také zcela nových zážitků a aktivit, které toto město nabízí. A navíc – v létě tu můžete na mnohém ušetřit.

Od vybraných kulturních památek přes ochutnávku nejnovějších lokálních specialit až po populární zábavu ve aquaparcích, to je Dubaj. Cestovatelé si ji mohou v létě užít dokonce výhodněji, a to díky podpoře Dubai Tourism, která nabízí například „kids go free“ či speciální nabídky pro páry ve vybraných prémiových dubajských hotelech.

Zábava pro celou rodinu

Dubaj je díky kombinaci skvělých atrakcí, prvotřídní zábavy a služeb pro děti tou nejlepší volbou pro rodinou dovolenou. Od vzrušujících zábavních parků po nedotčené pláže a bohaté kulturní zážitky. Pokud plánujete rodinnou dovolenou, vyzkoušejte některý z následujících tipů: 

  • Aquaventure Waterpark je největší vodní park na světě, kde se v létě můžete zchladit s celou rodinou. Park nabízí řadu vodních atrakcí, včetně vodních jízd, setkání s vodními živočichy a součástí je také více než 1 km dlouhá soukromá pláž.
  • Dubai Summer Suprises je festival plný nakupování a zábavy, který se letos v létě vrací a potrvá od 28. června do 1. září. Celkově nabídne nepřeberné možnosti nákupů a skvělé nabídky pro celou rodinu. Festival potrvá 65 dní a slibuje léto plné zábavy. Návštěvníci Dubaje se tak mohou těšit na každodenní slevy na přední designové značky ale i na rodinné slevy na vybrané městské atrakce, včetně nabídky hotelů, losování o ceny a živá vystoupení.
  • IMG World of Adventures je největší krytý zábavní park v Dubaji, kde můžete strávit celý den s rodinou. Park nabízí řadu horských drah a zavede vás do světa oblíbených animovaných hrdinů, včetně nabídky tematických zón Marvel, Lost Valley, Cartoon Network, IMG Boulevard a Novo Cinemas.

Dubaj na vlastní pěst

Město však láká i mnohé milovníky sólo cestování, a to zejména díky atmosférou pulzujícího města s úchvatnou architekturou, bohatým kulturním dědictvím a nekonečnými možnostmi zábavy, kde si vystačí i bez doprovodu.

  • Muzeum budoucnosti je skvělým útočištěm k rozjímání a objevování, které vás zavede do světa vědy, udržitelnosti a lidského pokroku. To vše najdete na sedmi patrech poutavých instalací a interaktivních expozic.
  • Nikki Beach patří mezi vyhlášené plážové kluby, kde si návštěvníci mohou dopřát dokonalou letní zábavu. Klub se nachází na Perle Jumeira a pyšní se nádherným výhledem na pobřeží. Nikki Beach je také vybaven impozantním bazénem a nabízí ideální prostředí pro každodenní relaxaci či večerní oslavy.

Cesty za romantikou

Pokud cestujete v páru, jistě vás potěší, že si zde užijete romantiku v mnoha podobách. Od prvotřídní gastronomie, přes úchvatné výhledy i místa k odpočinku a relaxaci.

  • Vyhledávaná dubajská fontána se nachází u Burdž Chalífa a je jednou z neznámějších atrakcí města. Fontána nabízí neuvěřitelnou podívanou, vodní show až do výšky 275 metrů společně s oslnivými světelnými efekty. Můžete si zde dopřát také večeři, která doplní celkový romantický zážitek.
  • Timeless Spa, Al Maha, a Luxury Collection Desert Resort & Spa, Dubai naleznete nedaleko za městem, v srdci chráněné pouští rezervace. Hosté zde mohou zažít procedury inspirované tradicemi Blízkého východu nebo relaxovat u bazénu s řízenou teplotou a pozorovat přitom divokou zvěř žijící v rezervaci, včetně oryxů a gazel.
  • Gilt, světoznámý bar v Burj Al Arab Jumeirah, je skvělé místo, kde si páry užijí nezapomenutelný romantický večer s neopakovatelnou atmosférou ve vkusném luxusním prostředí.
  • Riviera by Jean Imbert v hotelu Lana nabízí vytříbenou kulinářskou cestu na jih Francie. Restaurace s výhledem na Marasi Bay Marina a Dubai Water Canal nabízí menu s čerstvými a nápaditými středomořskými pokrmy a je ideálním místem pro romantický večer s vaším partnerem či partnerkou.

Dubaj pro nováčky

Plánujete Dubaj navštívit úplně poprvé? Jedinečná kombinace kulturního vyžití, dobrodružství a rušné atmosféry, prvotřídních pohostinských služeb, volnočasových aktivit a dalších atrakcí zaručuje, že si zde najde to své úplně každý. Co určitě nezmeškat?

  • Burdž Chalífa je neodmyslitelným symbolem Dubaje, který je „must have“ pro všechny návštěvníky města. Budova At The Top, která dosahuje výšky 1 921 metrů, poskytuje návštěvníkům jedinečný výhled na Dubaj v celé jeho kráse.
  • Dubai Mall se nachází v centru Dubaje a i během léta vám dopřeje tu nejlepší nákupní terapii v největším nákupním centru na světě, kde si také užijete spoustu zábavy a dalších volnočasových aktivit. Dubai Mall s více než 1 200 maloobchodními prodejnami, včetně dvou hlavních obchodních domů, Galeries Lafayette a Bloomingdale's, nabízí dokonalé spojení moderního stylu s luxusem. Mezi jeho zábavní atrakce patří dubajské akvárium a podmořská zoo, dubajské kluziště, vodopády Dubai Mall a dubajská fontána. 
  • Tapasake je exkluzivní klub s restaurací, který se nachází v horní části hotelu The Link. Restaurace nabízí skvělou kombinaci japonské a peruánské kuchyně (Nikkei), která si získala pozornost také kritiků za její inovativní chuťové profily. Součástí podniku je i nejdelší infinity bazén ve Spojených arabských emirátech se úžasným výhledem na centrum Dubaje.

To pravé pro milovníky kultury

Letní dovolená v Dubaji může být také plná kulturních zážitků nabízející fascinující kombinaci tradic a inovací.

 

  • Trèsind patří mezi oceňované restaurace, která předvádí to nejlepší z bohaté dubajské gastronomické scény, nabízí vysoce sofistikovaný a moderní přístup k tradičním indickým pokrmům. Restaurace svými službami a kulinářskou nabídkou stále posouvá hranice moderního stolování, což jí vyneslo místo v průvodci MICHELIN Guide Dubai 2023.
  • Dubajská opera nabízí nepřeberné množství uměleckých a kulturních zážitků. Tato světová umělecká instituce dokáže proměnit tradiční divadlo v koncertní sál. 
  • Louvre v Abú Zabí se nachází kousek od Dubaje a je prvním všeobecným muzeem v arabském světě. Díky úchvatné architektuře a poutavým kulturním poznatkům byste si ho během léta rozhodně neměli nechat ujít.

Výhodnější Dubaj s Emirates

Mnohé z atrakcí a zážitků v Dubaji je možné navštívit levněji nebo dokonce zdarma.

  • My Emirates Pass nabízí cestujícím, kteří letí do Dubaje nebo mají mezipřistání v Dubaji, možnost využít stovky výhodných nabídek v maloobchodních, zábavních a gastronomických provozovnách, stejně jako v luxusních lázních a spoustu dalších skvělých slev v rámci celé Dubaje a SAE. Stačí se prokázat palubním lístkem Emirates a platným dokladem totožnosti.
  • Dubai Experience je platforma Emirates, která nabízí zákazníkům možnost vyhledávat, plánovat a rezervovat vlastní itineráře, včetně letů, hotelového pobytu, návštěv památek, atrakcí a dalších gastronomických a volnočasových aktivit v Dubaji a SAE společně s dalšími jedinečnými výhodami.
  • Skywards Partners nabízí členům oceňovaného věrnostního programu Skywards společnosti Emirates řadu výhod, včetně upgradů, vstupenek na koncerty a jiné sportovní akce, a to prostřednictvím mílí, které mohou sbírat během svého pobytu za každodenní útratu v maloobchodních prodejnách v SAE.

Pro více informací navštivte emirates.com. Letenky lze zakoupit na stránkách emirates.com, v prodejních kancelářích Emirates, prostřednictvím cestovních kanceláří nebo prostřednictvím online cestovních agentur.

Fotogalerie