Společnosti Mercedes-Benz a BYD spojují své síly a vyvíjejí nový vůz DENZA pro globální expanzi společnosti BYD




Může se nový luxusní sedan společností Mercedes-Benz a BYD stát světovým průkopníkem vozů využívajících nové energie? Díky výraznému designu a inovativní elektrifikaci je to dost dobře možné.

Společnosti Mercedes-Benz a BYD, což je přední čínský výrobce vozidel poháněných novými energiemi, nedávno v ulicích Stuttgartu otestovaly svůj nejnovější vůz pod společnou značkou DENZA. Během silničního testu vzbudil nejnovější luxusní model velkou pozornost kolemjdoucích.

I když je karoserie nového vozu před uvedením na trh polepena nálepkami, nedokáže utajit jeho elegantní design a inovativní tvary. Čistý, efektivní, aerodynamický design ztělesňuje filozofii designéra Wolfganga Eggera, který dříve pracoval pro značku Audi, a vrcholí v elektrické eleganci, jež je sportovní a současně luxusní. „Tento design je temperamentní a zároveň luxusní," řekl sám Egger.

Nově vyvinutý model DENZA je zcela nové luxusní vozidlo. Je vybaven novou energetickou technologií společnosti BYD a bude pionýrem v posunu čínských luxusních sedanů s novou energetickou technologií na světovou úroveň. Očekává se, že se začne prodávat do konce letošního roku.

Od roku 2023 se novinky značky DENZA představily na velkých autosalonech v Thajsku, Německu, Japonsku, Indonésii, Švýcarsku a dalších zemích. Nový model bude hrát klíčovou roli v celosvětových prodejích značek DENZA a BYD.