Preciosa vdechuje světlu život na milánském Salone del Mobile




Preciosa během letošního ročníku Salone del Mobile v italském Miláně představí v unikátní hravé instalaci nazvané The Breath of Light nové svítidlo Pearl Drop i výběr stávajících kolekcí. Každý kus je jedinečný a nadčasový, Koncept instalace rozvíjí klíčovou ideu společnosti, kterou je transformace klasických svítidel do novodobého kontextu. Každému jednotlivému kusu obohacenému o nové myšlenky současné doby Preciosa navíc vdechuje život. Společnost letos také v rámci prestižní spolupráce s Wallpaper* Handmade vytvořila sérii stolních lamp navržených studiem MUT. Ve Studiu Tjep bude k vidění svítidlo Echo.

Život vdechnutý světlu

„Koncept The Breath of Light je jednou z nejúchvatnějších prezentací, které kdy Preciosa vytvořila. Je důkazem toho, že díky kreativitě, technologické důmyslnosti a vynalézavosti, je možné i tradiční lustry transformovat do hravé instalace,“ říká umělecký ředitel společnosti Michael Vasku. „Věřím, že naše instalace bude pro návštěvníky zážitkem, a že přinese mnoho úsměvů, úžasu a momentů, při kterých se tají dech.“

Preciosa letos uvede nové svítidlo Pearl Drop navržené designérem Frankem Tjepkemou, které zasazuje tradičně používané perly do zcela nového kontextu. V italské premiéře se představí také kolekce Geometric od designérky Ekateriny Elizarové, Siren navržená Dimou Loginoffem, ale i další stávající kolekce.

Studio Tjep

Návštěvníci budou mít také možnost ve Studiu Tjep na Brera Design District obdivovat svítidlo Echo, navržené Frankem Tjepkemou, které zachovává půvab, eleganci a jednoduché line původního kusu historického lustru Eugene, ale pohrává si s jeho neobvyklými tvary, odrazy světla a symetrií.

PEARL DROP

Svítidlo Pearl Drop navržené designérem Frankem Tjepkemou je ztělesněním elegantní sofistikovanosti. Je vyrobeno z ručně foukaných opálových koulí připomínajících tradiční perly, které jsou navzájem spojené mosaznými detaily. Pearl Drop je skutečnou ozdobou, cenným šperkem, který dodá jiskru každému interiéru. Toto umělecké dílo uchvátí nejen svou velikostí, ale také dokonalou harmonií tradice a moderny.

Designér Frank Tjepkema

Již od roku 2001 nizozemský designér Frank Tjepkema soustředí svoji tvorbu především na projekty v rámci interiérového a produktového designu, architektury a výroby šperků. Tjepkema svými vystavovanými kusy, jako jsou například nábytek Bronze Age, Recession Chair, Bling Bling nebo Oogst, rád provokuje a vyvolává diskuzi. Jeho práce jsou součástí trvalých sbírek muzea Stedelijk v Amsterdamu či Cooper Hewitt, Smithsonian Design muzea.

GEOMETRIC

Jasných ostrých linií svítidla Geometric je docíleno dvěma typy brusu skla kombinovanými s trojí finální povrchovou úpravou. Výsledkem je jednoduchost podtržená září měkkého teplého světla.

U tohoto svítidla navrženého designérkou Ekaterinou Elizarovou můžeme v interiéru samostatně využít jednotlivé pendanty nebo z nich poskládat různé kombinace, které dohromady představují čistotu geometrie a dokonalost formy a elegance.

Designérka Ekaterina Elizarova

Ekaterina Elizarova je držitelkou ocenění Red Dot, A’Design a mnoha dalších národních i mezinárodních cen. Ruská mutace designového magazínu Elle Decoration ji v roce 2015 jmenovala Nejlepší designérkou roku. Ekaterina získala diplom z Ural State Academy of Architecture and Arts (Rusko) a také z University of Huddersfield (UK), díky čemuž si vytvořila osobitý rukopis, který v sobě originálním způsobem snoubí vlivy z ruského i britského designu.

Siren

"Siréna je mýtická bytost, krásná, tajemná a nebezpečně vábivá. K návrhu tohoto jednoduchého, stylového a minimalistického svítidla mě inspiroval svět fantazie,“ vysvětluje designér Dima Loginoff.

Siren je jedním z nejnovějších přírůstků do portfolia kolekcí společnosti Preciosa. Tato lampa svojí jedinečnou tajemnou hravostí založenou na experimentování s klasickým zvonovým tvarem stínítka ozvláštní každý interiér.

Svítidlo v sobě ukrývá tři na sebe vrstvené zvony, které schovávají a odhalují kouzelné kombinace barev a textur. Různé možnosti nasvícení značí, že Siren vždy nabízí skrytá tajemství, která stojí za to poodhalit.

Designér Dima Loginoff

Produkty oceňovaného a mezinárodně uznávaného designéra Dimy Loginoffa zdobí privátní rezidence i veřejné prostory po celém světě. Loginoff usiluje o propojení tradice a inovací a snaží se najít nové způsoby, jak transformovat klasické tvary, textury a vzory do nové moderní podoby. Jeho díla se objevila na prestižních veletrzích designu jako je iSaloni, 100 % Design London, Maison&Objet, Messe Frankfurt Light + Building, Cersaie, ICFF a mnoho dalších.