Legendární Slunce, seno, jahody se po 40 letech vrátí do Hoštic!




Generacemi milovaná legendární komediální trilogie Zdeňka Trošky Slunce, seno se po 40 letech vrátí na místo činu, přímo do jihočeských Hoštic! Stane se tak u příležitosti 40. výročí od premiéry filmu Slunce, seno, jahody, v sobotu 6. července. Hoštice se doslova přes noc převléknou do podoby, jak je známe z filmu, aby opět přivítaly jak režiséra Zdeňka Trošku, tak i hlavní herecké hvězdy Jiřího Lábuse, Jaroslavu Kretschmerovou, Broňka Černého, Petru Pyšovou, a dokonce i autora hudby Karla Vágnera. Hoštice tak oslaví 40 let od premiéry filmu, který celý fenomén Slunce, seno a malebné jihočeské vesnice odstartoval, skutečně ve velkém stylu – echt rodinným festivalem Slunce, seno 40! Nabitý program už teď slibuje besedu a autogramiádu s hlavními protagonisty, prohlídku Hoštic, živou hudbu, soutěže v duchu Slunce, seno, zážitkový program, zábavu pro celou rodinu i večerní promítání filmu. 6. července tak nemůže v Hošticích chybět žádný milovník legendární filmové komedie ani originálního rodinného festivalu.

Těší mě, že můžu po neuvěřitelných 40 letech od premiéry Slunce, seno, jahody pozvat všechny naše diváky a příznivce opět k nám do Hoštic. Hoštice jsou pro mě synonymem mého života. Nakonec už samotné hlášky, skeče a děj vychází z mého dětství, z toho, jak jsme žili, co bylo u nás v rodině i na vesnici běžné a co jsme prožívali. Budeme rádi, když dorazíte s celou rodinou, vezmete maminku a třeba i babičku a pomůžete nám tu „čtyřicítku“ oslavit, jak se sluší a patří. Už teď se na vás všechny moc těšíme,“ říká režisér Zdeněk Troška, který nejen, že v Hošticích prožil své dětství a mládí, ale i aktuálně je opět jejich hrdým občanem.

Program v duchu Slunce, seno, Hoštice!

Jednodenní festival Slunce, seno 40 už nyní slibuje neopakovatelnou zábavu a nabitý program v nefalšovaném jihočeském duchu! Návštěvníci se mohou těšit, jak na hlavní hvězdy, v čele se Zdeňkem Troškou, Jiřím Lábusem, Jaroslavou Kretschmerovou, Petrou Pyšovou, Broňkem Černým nebo Karlem Vágnerem, tak i na dokonalý červencový den plný slunce, sena a zážitků.

Na programu je například procházka po Hošticích, které se opět převléknou téměř do filmových kulis, řada by měla přijít i na komentovanou prohlídku vesnice s nespočtem zajímavostí a perliček z natáčení i života místních a k vidění budou rovněž velkoformátové fotografie herců a výstava fotek z natáčení.

Chybět nemohou ani soutěže ve stylu Slunce, seno. Zájemci si tak užijí a vyzkouší například hod holínkou nebo otepem slámy či sena, na řadu přijde i simulátor dojení a o neopakovatelný zážitkek by se měla postarat, nyní již motorizovaná, postel staré Škopkové, se kterou bude možné jezdit po návsi. Součástí pestrého programu budou živá hudební vystoupení, filmové karaoke a samozřejmě dobré jídlo a pití. Vrcholem setkání se následně stane beseda s hlavními hvězdami filmové trilogie, jejich autogramiáda a večerní promítání filmu Slunce, seno, jahody.

Hoštice přesně jako ze Slunce, seno…

Užijte si Hoštice přesně tak, jak je znáte z legendární filmové trilogie a zavzpomínejte na Škopkovi, Kelišovou, Blaženu, Vencu, Milunu nebo Šimona Pláničku a připomeňte si své nejoblíbenější hlášky, které už léty zlidověly. Festival Slunce, seno 40 se uskuteční na statku v Hošticích, hlavním centrem dění pak bude přímo JZD Hoštice, což už nyní slibuje jedinečný zážitek plný humoru, vzpomínek a neopakovatelně prožitého dne.

SLUNCE, SENO 40
6. července 2024 – Hoštice

Vstupenky k dostání v předprodejní síti TicketLive.
https://www.ticketlive.cz/cs/event/slunce-seno-slavi-40-let-jzd-hostice-u-volyne-06-07-2024

Cena:

od 399 Kč

děti do 120 cm ZDARMA

Fotogalerie