Souboj o milion dolarů začíná! Na mezinárodní boxerský turnaj HELL Boxing Kings se už přihlásily tisíce zájemců




Svět boxu je opět v centru pozornosti – o mezinárodní turnaj HELL Boxing Kings je ještě větší zájem, než se čekalo. Na účast v utkání se během pouhých dvou týdnů přihlásily tisíce lidí.

Důvodů zvýšeného zájmu o turnaj je hned několik. Jedním z nich je samozřejmě lákavá finanční odměna – každý, kdo dosáhne na špičku žebříčku ve své váhové kategorii, dostane 100 000 dolarů. Tato částka představuje pro všechny účastníky jedinečnou příležitost splnit si svůj sen. Mnozí z uchazečů věří, že jim finanční odměna pomůže změnit život.

„Do soutěže se již přihlásily tisíce lidí z deseti účastnických zemí, včetně certifikovaných boxerů, olympijských vítězů a mistrů světa. Ale je tu i mnoho dalších sportovců, kteří v HELL Boxing Kings vidí šanci na další rozvoj své profesionální sportovní kariéry. Mezi přihlášenými máme bojovníky v kleci, karatisty, členy kickboxerské organizaci K-1 a bojovníky thajského boxu, ale i řadu nadšenců, kteří by se turnaje rádi zúčastnili bez jakéhokoli sportovního zázemí, jen z lásky k boxu," říká Tamás Mádi, jednatel společnosti HELL ENERGY PROMOTION Ltd.

A motivace je téměř u každého jiná. Některé láká úspěch, mnohé další zase sportovní kariéra nebo finanční zajištění. Jsou však i tací, kteří si chtějí jen vyzkoušet, jak se jim v ringu bude dařit.

„I my v České republice pozorujeme velký zájem o účast v turnaji. V současné době evidujeme více než 850 registrací a předpokládáme, že do poloviny března počet registrovaných zájemců překročí hranici tisícovky. Všem uchazečům přejeme hodně štěstí v této sportovní a osobní výzvě,“ konstatuje Jaroslav Dušek, country manažer HELL Energy pro Českou republiku.

Patronem turnaje je devítinásobný mistr světa v boxu, Roy Jones Jr. Přítomnost americké boxerské legendy nejen zvyšuje prestiž turnaje, ale také mu dodává důvěryhodnost a inspiruje účastníky, aby o titul bojovali ze všech sil.

Výběr uchazečů ještě ani nezačal a k vysílání HELL Boxing Kings se již přihlásilo několik streamerů. Diváci by tak měli možnost nahlédnout do zákulisí turnaje a vidět všechny podrobnosti z první ruky.

Uzávěrka přihlášek je 15. března. Přihlásit se může každý, kdo splňuje podmínky pro účast uvedené na webových stránkách. Na konci března začnou ve všech zemích probíhat castingy s cílem vybrat výjimečné talenty.