Láhve šampaňského Moët & Chandon s podpisy světových hvězd byly vydraženy za 580 000 Kč




Na slavnostní galavečeři v hotelu Almanac X Alcron Prague, kterou společně pořádali návrhář Lukáš Macháček a Nadační fond AutTalk, byly vydraženy láhve šampaňského Moët & Chandon s podpisy slavných osobností, které je podepsaly na různých ročnících filmového festivalu KVIFF. Jedinečné láhve jsou signovány například herci Johnem Travoltou, Richardem Gerem, Timem Robbinsonem, Trine Dyrnholmovou, Valerií Golinovou či šperkařem Roberto Coinem.  Speciální význam má také šampaňské podepsané režisérem nejslavnějšího filmu s autistickou tématikou Rain Man-Barrym Levinsonem z roku 2018, protože výtěžek z dražby putuje do Nadačního fondu AutTalk, který založila Kateřina Sokolová na podporu rodin s autistickými dětmi.

Slavnostní večer slovem provázel moderátor Petr Říbal, o hudební vystoupení se postaral zpěvák Marcell. Pro hosty byla připravena jedinečná galavečeře, při níž si mohli vychutnat snoubení šampaňského Moët & Chandon s exkluzivními pokrmy, které formou speciálního menu připravil tým restaurace Alcron. Vyvolávací cena jedné láhve začínala na 30 000Kč a celková vydražená suma putuje na podporu jednoho z nejúspěšnějších dlouhodobých projektů NF AutTalk-podpůrných rodičovských skupin. Tento úspěšný projekt vznikl na samém začátku fondu a několik let běží po území celé České republiky.  Z roku 2013 se dražila láhev podepsaná Johnem Travoltou (vydražena za 88 000Kč), z roku 2015 láhev podepsaná Richardem Gerem (vydražena za 70 000Kč), z roku 2011 signovaná Johnem Malkovichem (vydražena za 60 000Kč) z roku 2012 láhev design by Roberto Coin (vydražena za 60 000Kč) a z roku 2018 již zmiňovaná láhev s podpisem režiséra Barryho Levinsona (vydražena za 86 000Kč) a další.

Nadační fond AuTalk založený modelkou Kateřinou Sokolovou a jejím otcem Janem Sokolem rozdal potřebným rodinám s autistickými dětmi a organizacím působícím v oblasti autismu od začátku své činnosti do konce roku 2023 částku přes 10 milionů Kč. Novým členem jeho dozorčí rady se nedávno stal pan doc. Martin Magner-uznávaný dětský lékař, který se více než 15 let věnuje dětem se závažným onemocněním jako jsou dědičné poruchy metabolismu, genetické syndromy a autismus.

„Upřímně jsem nečekala, že se vybere taková fantastická částka a jsem dojatá z toho, jaké skvělé lidi máme okolo sebe. Moc děkuji Möet & Chandon za to, že nám tyto unikátní lahve poskytli a moc děkuji Lukášovi Macháčkovi za krásné šaty, které mi speciálně pro tento večer ušil. Už se moc těším na naši společnou letošní spolupráci.“ říká Katka.

Moët & Chandon, s hrdostí připomíná svou dlouholetou tradici podpory charitativních akcí, zejména prostřednictvím iniciativy "Toast for a Cause" na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech. U hollywoodských hvězd je „Přípitek na dobrou věc“ tradičním rituálem. Je známý například z udílení Zlatých glóbů v Los Angeles. Jedná se o filantropickou iniciativu, kterou do festivalového života v Karlových Varech tradičně přináší oficiální šampaňské filmového festivalu Moët & Chandon. 

Historie spolupráce mezi Moët & Chandon a nadačním fondem AutTalk sahá do roku 2018, kdy jejich společné síly na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech prostřednictvím akce "Toast for a Cause" poprvé podpořily rodiny s autistickými dětmi. Toto partnerství pokračuje i letos. Šampaňský dům Moët & Chandon je pyšný, že věnováním těchto podepsaných láhví známými světovými osobnostmi mohl pomoci nadaci AutTalk získat vydraženou sumou 580 000 Kč na pomoci lidí s autismem.

Almanac hotel je sítí luxusních butikových hotelů s celoevropskou působností. Pod její křídla aktuálně spadají hotely Almanac Barcelona a nový Almanac X Alcron Prague, který byl slavnostně otevřen v březnu 2023. Ve stejném měsíci byl také otevřen Almanac PalaisVienna a další projekty na sebe nenechají dlouho čekat.

Fotogalerie