Zatočte s jarní únavou s bylinkovými čaji TEEKANNE




Po dlouhé zimě se s příchodem jara začíná probouzet nejen příroda, ale také my. „Nastartovat“ se po chladných měsících může být ale někdy velmi těžké, a místo radosti z prvních teplých slunečních paprsků tak často cítíte spíše vyčerpání a podrážděnost. Na vině je jarní únava. V boji proti ní může pomoci změna návyků, více pohybu, pestrá strava, ale i šálek bylinkového čaje TEEKANNE.

Krátké dny, málo světla, málo pohybu na čerstvém vzduchu, strava chudá na vitamíny a minerály, zvýšené riziko infekčních i virových onemocnění – taková je realita zimních měsíců. A jsou to také důvody, proč se dostavuje jarní únava, tělo je zkrátka po týdnech v takovémto režimu vyčerpané. Mezi typické příznaky patří bolesti hlavy, svalů i kloubů, snížená imunita, ale také úzkosti a špatná nálada.

Proti jarní únavě se dá naštěstí poměrně účinně bojovat. Snažte se trávit co nejvíc času venku, čerstvý vzduch a slunce vám jen prospějí. Můžete zařadit nové rituály, taková studená sprcha po ránu vás zaručeně probere. Také si naordinujte dřívější večerku a v neposlední řadě upravte jídelníček. Omezte alkohol, sladké a tučné, naopak zařaďte více čerstvých potravin, dostatek ovoce a zeleniny
a nezapomínejte ani na pitný režim. Kromě obyčejné čisté vody můžete popíjet bylinkové čaje, které nejen že skvěle chutnají, ale mají blahodárné účinky na tělo i duši.

Heřmánek má protizánětlivé a dezinfekční účinky, pomáhá proti rýmě, kašli i nachlazení a celkově posiluje imunitu. Cítíte-li, že na vás něco leze, uvařte si TEEKANNE Heřmánek a zatočte s posledními bacily letošní zimy. Máta díky své svěží vůni povzbuzuje a pomáhá zlepšovat pozornost, dokáže zklidnit podrážděný žaludek i rozbouřenou mysl. A díky přirozeně nasládlé chuti vám TEEKANE Máta
s citronem
může pomoci udržet na uzdě i nezvladatelné chutě na sladké. Pro lepší spánek můžete do své večerní rutiny zařadit šálek čaje TEEKANEE Meduňka s citronem. Meduňka má uklidňující účinky, pomůže vám se konečně se zastavit a zrelaxovat po náročném dni.

Čaje TEEKANNE Heřmánek, TEEKANNE Máta s citronem a TEEKANNE Meduňka s citronem jsou
k dostání za cenu 44,90 Kč.

Objevte i další chutě čajů Teekanne nebo vyzkoušejte různé čajové recepty. Pro více informací a tipů navštivte www.teekanne.cz.

Fotogalerie