Nové modely Street Glide® a Road Glide® se odlišují výjimečným výkonem, inovacemi i odvážným designem




Při příležitosti 25. výročí programu Custom Vehicle Operations™ se řada CVO™ rozšiřuje o nový luxusní model CVO™ Road Glide ST®, který představuje vrchol výkonu mezi baggery. Dále přichází model CVO™ Pan America®, plně vybavený stroj pro neobyčejná dobrodružství.

24. ledna 2024 Harley-Davidson® odhalil čtyři nové modely 2024, které zahajují novou éru kategorie touringů s vylepšeným výkonem, technologiemi a novým designem. Nové modely Street Glide® a Road Glide® s novým motorem Milwaukee-Eight 117 jsou výkonnější, pohodlnější a lehčí a jsou vybaveny pokročilými technologiemi, včetně nového informačního systému, vše je navíc podáno v novém dramatickém vizuálním designu. Nový model CVO™ Road Glide® ST, který oslavuje 25. výročí od založení programu Custom Vehicle Operations, přináší výkon závodního hot-rod baggeru díky špičkovému odpružení a brzdovému systému inspirovanému závodními speciály, vysoce výkonnému novému motoru Milwaukee-Eight® 121 HO a zkrácenému převodovému poměru, které společně vytvářejí takové zrychlení
a zátah ve středním pásmu, jaké totálně nadchnou každého milovníka razantní jízdy. Jako čtvrtá novinka se představuje nový model CVO™ Pan America®, který debutuje jako první model CVO v kategorii adventure touring. Díky bohaté standardní výbavě, kterou doplňují exkluzivní barvy
a customové povrchové úpravy, je tento stroj připravený na jakékoli výzvy.

Všechny tyto modely pro rok 2024 dorazí k autorizovaným dealerům Harley-Davidson během prvního kvartálu letošního roku.

„Tyto vzrušující nové modely představují novou éru značky Harley-Davidson a přinášejí ještě vyšší výkon, technologie, komfort a styl,“ řekl Jochen Zeitz, předseda představenstva a CEO společnosti Harley-Davidson. „Jedná se bezpochyby o nejlákavější touringové motocykly, jaké kdy značka Harley-Davidson nabídla.“

NOVÉ modely Street Glide a Road Glide 2024

Modely Street Glide a Road Glide 2024 jsou výkonnější, lehčí a dynamičtější a odlišují se úplně novými prvky vizuálního designu, které vytvářejí ucelenou dynamickou linii od předních blatníků až po sedlové brašny. Oba modely vynikají výrazným profilem kapotáže, který působí osvěžujícím a moderním dojmem. Zároveň si však zachovává typické DNA designu Harley-Davidson, díky kterému jsou tyto modely okamžitě rozpoznatelné. Mezi další klíčové prvky patří:

  • Inovovaný motor Milwaukee-Eight® 117 V-Twin je vybavený novým systémem chlazení, který dále optimalizuje tepelný komfort jezdce, a vylepšeným sáním a výfukem, které zvyšují výkon.
  • Volitelné jízdní režimy Road, Sport, Rain a Custom elektronicky řídí výkonnostní charakteristiky motocyklu.
  • nformační technologie jsou založené na systému Skyline™ OS a využívají 12,3palcový barevný dotykový displej TFT, který nahrazuje všechny analogové přístroje a většinu přepínačů. Nový audio zesilovač s výkonem 200 W napájí dvojici reproduktorů v kapotáži.
  • Vylepšená aerodynamika zvyšuje pohodlí jezdce a snižuje turbulence do přilby při dálničních rychlostech v průměru o 60 procent. Zdvih zadního odpružení se prodloužil na 76 mm. Přepracovaný tvar jednodílného sedla a materiály polstrování nabídnou většině jezdců výrazné zlepšení pohodlí na dlouhé vzdálenosti.
  • Doporučená cena modelů Street Glide a Road Glide je od 26 100 eur bez DPH.

NOVÝ model CVO Road Glide ST vévodí modelové řadě CVO 2024

Model CVO Road Glide ST je nejrychlejší a nejpropracovanější performance bagger, jaký kdy Harley-Davidson vyrobil. Přináší jedinečnou kombinaci komponent, které nabízejí vysokou hodnotu pro jezdce orientované na výkon. Hluboké jednomístné sedlo a šestipalcový představec řídítek poskytují jezdci agresivní vzpřímenou pozici ve stylu West Coast customů. Mezi klíčové vlastnosti patří:

  • Výběr ze dvou prémiových barevných kombinaci: Golden White Pearl nebo Raven Metallic. Grafika Screamin' Eagle na bocích kapotáže a palivové nádrži je inspirována závodními speciály z továrního týmu Screamin' Eagle® Harley-Davidson® v seriálu MotoAmerica® Mission King of the Baggers. Grafika CVO™ 25th Anniversary oslavuje historický milník
    v oblasti stavby továrních customů.
  • Motor Milwaukee-Eight® 121 High Output V-Twin je určený výhradně pro model CVO Road Glide ST a je vyladěný na výkon 127 koní (94 kW) a točivý moment 193 Nm. To je nejvyšší výkon a točivý moment, jaký kdy dostal továrně instalovaný motor v sériovém motocyklu Harley-Davidson®. Pro zvýšení výkonu při akceleraci na každý převodový stupeň byl zvolen nižší převodový poměr.
  • Použití alternativních materiálů zajistilo snížení suché váhy na 363 kg. Tlumiče výfuku mají lehké titanové pláště a koncovky z kovaného karbonu; k výrobě předního blatníku, krytu sedadla a konzoly nádrže je použitý kovaný karbonový kompozit; olejová vana je vyrobená
    z lehkého kompozitu a konstrukce kol a předních brzdových kotoučů se zvlněnými okraji jsou optimalizované tak, aby se minimalizovala neodpružená hmotnost.
  • Plně nastavitelné přední a zadní odpružení zahrnuje zadní tlumiče SHOWA® s externími nádržkami a obrácenou 47mm vidlici SHOWA® 1x1.
  • Prémiové brzdové komponenty Brembo™ poskytují vynikající odezvu a výkon pro větší jistotu jezdce.
  • Volitelné jízdní režimy Road, Sport, Track, Track Plus, Rain a několik nastavitelných režimů Custom elektronicky řídí výkonnostní charakteristiky motocyklu.
  • Informační technologie jsou založené na systému Skyline™ OS. Barevný dotykový displej nahrazuje všechny analogové přístroje a většinu přepínačů. Prémiový audiosystém je vybavený zesilovačem o výkonu 500 wattů a systémem Harley-Davidson® Audio
    s 6,5palcovými reproduktory Rockford Fosgate® Stage II v kapotáži.
  • Doporučená cena modelu CVO Road Glide ST je od 39 320 eur bez DPH.

 

Model CVO™ Pan America® je novým průkopníkem a prvním adventure motocyklem
v programu CVO™. Zůstaly zde zachovány všechny prvky, díky nimž se model Pan America® 1250 Special stal první volbou mezi náročnými zájemci o kategorii Adventure Touring po celém světě, včetně kultivovaného a výkonného motoru Revolution® Max 1250, semiaktivního předního a zadního odpružení, dotykového displeje, volitelných jízdních režimů a technologie adaptivních světlometů Daymaker®. Model CVO™ Pan America® je vybavený řadou robustních doplňků pro zpříjemnění jízdy, včetně adaptivního odpružení s nastavením výšky Adaptive Ride Height, trojice odolných hliníkových kufrů, rychlořazení Screamin' Eagle®, bezdušových vyplétaných kol, přídavného předního LED osvětlení a hliníkového ochranného krytu motoru. Nabízí vynikající hodnotu pro adventure jezdce, kteří chtějí vše a ještě něco navíc.

Modely CVO™ Street Glide® a CVO™ Road Glide® v roce 2023 představily nový odvážný designový směr platformy Harley-Davidson Grand American Touring, mimořádný výkon pohonné jednotky Milwaukee-Eight VVT 121 a pokročilé odpružení a informační technologie
s exkluzivním operačním systémem Skyline™ OS. Oba nové modely pro rok 2024 všechny tyto prvky rozvíjejí a doplňují je o nové vzrušující barevné varianty.

Doporučená cena modelu CVO™ Pan America® je od 22 960 eur bez DPH.

Harley-Davidson je symbolem nadčasové honby za dobrodružstvím a svobodou duše. Na stránkách www.harley-davidson.cz se dozvíte více o kompletní řadě motocyklů Harley-Davidson® Grand American Touring, Sport, Adventure Touring, Cruiser a Trike, ojetých motocyklech Harley-Davidson Certified™, originálních dílech a příslušenství Harley-Davidson®, oblečení a doplňcích Harley-Davidson® MotorClothes® a finančních službách Harley-Davidson.

Fotogalerie