Wellness tipy Emirates, které zpříjemní cestu kamkoliv




Plánujete letos leteckou dovolenou či služební cestu? Pak vám přijdou vhod rady, které společnost Emirates dává svým pasažérům, aby zvýšila jejich komfort na maximum.  Ať už jde o správné dýchání, pitný režim, jídlo, protažení či hydrataci, jisté je, že tyto tipy vám společně se službami Emirates na palubě zajistí ten nejpříjemnější možný let.

Nepřehánějte to s příručním zavazadlem

A začněme ještě na zemi. Ačkoliv je limit na příruční zavazadlo u Emirates velkorysý (v závislosti na trase a třídě se pohybuje od 20 kg do 50 kg), nezapomínejte na to, že příliš těžké, přeplněné příruční zavazadlo se zejména na delší letech a přestupech na mezinárodních letištích „pronese“ a vy tak riskujete, že vás po cestě bude bolet krk či ramena. Při zvedání zavazadel do zavazadlových prostorů nad hlavami cestujících na palubě letadla buďte opatrní a vezměte si příklad z palubního personálu společnosti Emirates, který při manipulaci se zavazadlem pokrčí kolena a chrání tak svá záda , před zraněním. Pro maximální pohodlí při cestování však omezte příruční zavazadla (a jejich váhu) na minimum.

Nalaďte se na Happiness & Wellbeing už při cestě

Než doletíte do své destinace, můžete ještě na palubě zklidnit roztěkanou mysl a naladit se na vlnu pohody. Emirates považuje pohodu za prioritu a tuto filozofii odráží dokonce i ve svém obsahu palubní zábavy ice. Najdete v něm sekci Happiness & Wellbeing, která nabízí relaxační seriály a dokumenty o přírodě. Kromě toho jsou zde k dispozici i pořady zaměřené na osobní rozvoj, které vám pomohou prozkoumat váš vnitřní potenciál. V rámci ice naleznete také řízené meditace a speciálně sestavené relaxační playlisty.

Cviky a protahování

Abyste zůstali během dlouhého letu a po něm svěží, doporučuje se každých několik hodin provádět jednoduché cviky, které lze snadno vykonat i přímo ze sedadla. Prospěšné je kroužení nohama (alespoň 20x každou nohou) a rameny (s rukama v bok kružte rameny 10x dopředu a 10x dozadu), protahování šíje, kroužení hlavou (pomalu jedním a pak druhým směrem s 10 opakováními), procvičit lze snadno ale i partie jako hýždě, chodidla a záda. Pro posílení hýždí zatněte svaly na jedné straně a zvedněte jeden hýžďový sval, vydržte počítat do pěti, vraťte se do původní polohy a opakujte 5x na každou stranu. Další cvik zahrnuje stlačení kolen a stehen k sobě a zatnutí hýžďových svalů na 5 sekund, opakujte 5x. Pro posílení zad se opřete o sedadlo, předsuňte ramena vpřed a střídavě je tlačte do sedáku, opakujte 5krát. Posledním cvikem rychle a nenápadně procvičíte i chodidla: zvedněte paty a zatlačte špičky do podlahy, poté zvedněte špičky a zatlačte paty do podlahy. Proveďte 10krát pro každou nohu.

Pohodlí při cestě zajistí i velkorysý prostor na nohy, který je u Emirates samozřejmostí ve všech letových třídách. Pasažéři v Economy Class si mohou odpočinout na prostorných polohovatelných sedadlech. Ti, kteří cestují v Premium Economy, mají k dispozici sedadla s polohovatelnou opěrkou hlavy v 6 směrech a opěrkami lýtek a nohou. Sedadla Business Class se u mnoha letů sklopí do polohy ležmo s bezplatnou matrací a polštářem, zákazníci First Class si pak mohou užít klidný spánek ve vlastních soukromých kabinách.

 

Zdravé jídlo z lokálních zdrojů

Zdravá, výživná, lehká a chutná strava je pro příjemný let a pohodu celého organismu klíčová. Sezónní, čerstvé produkty, místní suroviny, autentické pokrmy inspirované regionem se podávají i na palubě Emirates, která každoročně podá více než 110 milionů jídel. Ochutnáte tu slavné datle Bateel ze Spojených arabských emirátů, olivový olej Monte Vibiano z Itálie, sýr feta Yarra Valley z Austrálie a čerstvé saláty a bylinky z farmy Bustanica, což je největší vertikální farma na světě vlastněná společností Emirates.

Čaj na podporu trávení

Po dobrém jídle přichází fáze trávení, kterou dokonale podpoří vybrané přírodní čaje. Zejména černý nebo zelený čaj napomáhá trávení, snižuje hladinu cholesterolu a prospívá zdraví střev. Čaj také obsahuje silné antioxidanty, které jsou bohaté na ochranné rostlinné sloučeniny a mohou snižovat riziko vzniku rakoviny a napomáhat kardiovaskulárnímu zdraví. Mimo to obsahuje určité množství kofeinu, ale také jedinečnou aminokyselinu známou jako L-Theanin, která uvolňuje mysl a zároveň zvyšuje duševní bdělost, soustředění a koncentraci. Díky nižšímu obsahu kofeinu poskytuje čaj mírnější a trvalejší příliv energie, aniž by způsoboval nervozitu, což je ideální pro cestující, kteří překonávají časová pásma. Bylinný nálev z heřmánku obsahuje přírodní antioxidant, který zlepšuje kvalitu spánku, což může podpořit cestující, kteří potřebují spát na dlouhých cestách. Společnost Emirates exkluzivně spolupracuje s Dilmah Tea, renomovanou srílanskou čajovou společností, která na paluby dodává ty nejkvalitnější druhy čajů, které si může vychutnat každý cestující.

Hydratace

Ve výšce 35 000 stop klesá úroveň hydratace mnohem rychleji než na zemi. Nejlepším způsobem, jak pečovat o své tělo během cestování, je tak pití kvalitní čiré vody před letem, v průběhu i po letu. Kvalita pitné vody na palubě letadel společnosti Emirates je pravidelně kontrolována a její konzumace je bezpečná a zdravá. Nádrže na vodu, zařízení používaná k přepravě a přívodní potrubí zajišťují díky pravidelné dezinfekci, údržbě a auditům dokonale čistou pitnou vodu. Na palubě jsou prostřednictvím palubního personálu k dispozici kelímky s vodou, doplnit si můžete ale i vlastní lahev. Zákazníci First a Business Class si mohou pitný režim zpestřit také čerstvě lisovanými ovocnými a zeleninovými šťávami. Pro doplnění hydratace a minerálů jsou dostupné rozpustné rehydratační tablety s elektrolyty přizpůsobené pro cestování, které jsou k dispozici na objednání prostřednictvím služby EmiratesRed.

Péči potřebuje i pokožka

Let je ideální příležitostí dopřát své pokožce dodatečnou hydrataci, ať už s použitím vlastního oblíbeného produktu nebo s volně dostupnými produkty světové třídy od společnosti Emirates. Na toaletách Economy Class je k dispozici bohatý hydratační krém od společnosti The White Company. V Business a First Class cestující okusí péči o pleť s balzámem na rty Bulgari či organickou péči o pleť i ruce Voya z Irska, kterou najdete i ve sprše A380. Ve First Class se pak můžete nechat opečovat produkty od švédské značky Byredo. A pokud si snad zapomenete na svou cestu přibalit vlastní péči o pleť, není nic ztraceno, prostřednictvím EmiratesRed lze zakoupit produkty kultovních světových značek jako Kiehls, Clinique, Dr. Levy, Clarins, Shiseido a La Mer, které si můžete zakoupit přímo na palubě.

 

 

 

Dýchejte vědomě

Moderní flotila letadel společnosti Emirates poskytuje vynikající úroveň ventilace. Bylo prokázáno, že rychlost výměny vzduchu v kabině letadla je lepší než v kancelářských budovách a vlacích a srovnatelná s rychlostí výměny vzduchu v nemocničních operačních sálech. Všechny lety společnosti Emirates jsou nekuřácké, takže úroveň škodlivin v ovzduší je mnohem nižší než ve většině městských ulic nebo budov. K recyklovanému vzduchu se neustále přidává čerstvý vzduch přes velmi jemné HEPA filtry, které odstraňují 99,997 % veškerého prachu, virů, plísní a bakterií, takže zákazníci společnosti Emirates mohou zhluboka dýchat s vědomím, že vzduch je čistý a bezpečný, jak ukazuje toto

">video. Oblíbená hluboká dechová cvičení, jako je "box breathing", kdy se na 4 sekundy nadechnete, 4 sekundy zadržíte dech, 4 sekundy vydechnete a 4 sekundy zadržíte dech, mohou zákazníkům pomoci navodit hlubší stav relaxace. Pravidelní cestující vědí, že vzduch ve všech letadlech má nízkou vlhkost, což může někdy způsobit mírné vysušení kůže, nosu, krku nebo očí. Někteří častí cestující doporučují před letem používat nosní sprej k hydrataci nosních cest, stejně jako hydratační oční kapky a vyjmout kontaktní čočky pro větší pohodlí.

Minimalizace stresu pomocí technologií

Cestování může být pro někoho stresující, ale je také jednodušší než kdykoli předtím, protože technologie nabízí zákazníkům větší kontrolu nad jejich cestou. Stáhněte si aplikaci Emirates a budete mít řadu informací a služeb na dosah ruky - můžete si rezervovat a měnit lety, odbavit se online a vybrat si sedadla, stáhnout si digitální palubní vstupenku pro většinu destinací, dostávat oznámení o letu, zkontrolovat, jaká jídla se budou podávat, předem si objednat teplé jídlo v business třídě, objednat si službu jízdy s řidičem a dokonce si předem vybrat a naplánovat filmy ke sledování prostřednictvím palubní zábavy ice.

Fotogalerie