Unikátní premiéra na Metronome Prague 2024: The Blaze přivezou nezapomenutelný zážitek pro oči i uši




Francouzské duo The Blaze tvoří dva bratranci Guillaume Alric a Jonathan Alric. Oba se k hudbě dostali ze světa filmu a fotografie, což je patrné nejen na jejich silně narativních videoklipech se stovkami miliony zhlédnutí, za které posbírali řadu ocenění, ale také z jejich vystoupení. Při svých setech kombinují hudební produkci se svým filmovým uměním. Vidět The Blaze naživo je proto audio-vizuálním zážitkem, které publikum vtahuje do emotivních příběhů vyprávěných pro uši i oči.

Pořadatelé Metronome Prague 2024 pro diváky připravují na 80 hudebních a uměleckých vystoupení. Vstupenky  jsou v prodeji již nyní.

Videoklipy jako mistrovská díla

Vokály, které znějí jako mantra, pronikavé a téměř mystické. Nejen ty patří k charakteristikám The Blaze. Bratranci Alricovi založili kapelu v roce 2016. Do povědomí je vystřelil hned první videoklip k písni Virile, který následovala skladba Territory z nadcházejícího EP stejného jména. Videoklipy pomohly kapele získat několik ocenění a téměř 100 milionů zhlédnutí. Jejich hudební videa nejsou totiž pouze videoklipy, ale spíše krátkými a skvělými filmy. Následovala videa k písním Queens a Heaven, které publikum připravovali na příchod debutového alba Dancehall. To upevnilo jejich dlouhodobý status na mezinárodní hudební scéně. „Mám neskutečnou radost, že v Praze na Metronomu konečně přivítáme The Blaze. Tak trochu splněný sen. Za posledních šest let hráli The Blaze na těch největších festivalech a letos na jaře se chystají zaplnit evropské arény. Jedno z nejvýraznějších jmen, které francouzská elektronická scéna nabízí. Nemůžu se dočkat,“ říká Anthony Jouet, International Artist Booker Metronome Prague 2024.

S popularitou získali bratranci i možnost „překročit“ hranice kontinentu v rámci koncertních turné. A právě tyhle zážitky se propsaly do druhého alba s názvem Jungle. Nabití novými zkušenostmi z cestování posunuli vizuální tvorbu a hudbu ještě dál. Rozhodli se být ještě více všestranní.

„Snažíme se najít lidské prvky nebo aspekty na místech, kde štěstí není tak zjevné nebo výrazné. Z těchto míst pak čerpáme inspiraci k vytváření básní a kontrastů ve své tvorbě," vysvětlují Guillaume a Jonathan Alricovi. Nové album je postaveno na neobvyklých rytmech produkovaných syntezátory, které působí jako vítaný elektronický základ, kolem kterého The Blaze tkají své hudební plátno.

Na obal nového alba vybrala dvojice snímek umělce jménem Pablo López Luz, který zachycuje podstatu a šílenství Mexico City, obrovského města a archetypu přestupních míst, která opouštíte, nalézáte nebo se v nich ztrácíte. To vše lze najít na novém albu The Blaze a v jejich hudbě.

Za hranice hudby

I letos Metronome Prague nabídne mnoho překvapení, která návštěvníci objeví až během samotného dění a také bohatý doprovodný program. Celou akci navíc příjemně doplní pohodlné zázemí s nevšední gastro zónou. Pořadatelé nyní také nabízí možnost nákupu vstupenek a rezervace „festivalového“ ubytování ve vybraných hotelech ve výhodném balíčku.