Pro sport rozhodně volte oblečení z funkčních materiálů




Máte na svém novoročním seznamu zapsané hubnutí? Pokud s pohybovými aktivitami v novém roce začínáte úplně od nuly, zvolte raději pozvolný pohyb a přidávejte si postupné výzvy. A ještě něco navíc, správně se motivujte a jděte vstříc stanovenému cíli v novém stylovém sportovním oblečení.

Někdo má čas chodit třikrát týdně do fitness centra, jiný je rád, když mu vyjde hodina cvičení týdně doma u televize. Někdo rád běhá hned po probuzení a má tak splněno už po ránu, zatímco jiný preferuje večerní lekce jógy v klidu po pracovním dni. Společné všem je ale to, že se chtějí při sportovních aktivitách cítit příjemně, pohodlně a vypadat hezky.

Pro sport je vhodné volit oblečení z funkčních materiálů. Ty zajišťují odvádění vlhkosti od těla, což napomáhá pocitu sucha a zabraňuje prochladnutí. Střih sportovního oblečení bývá také navržen tak, aby bylo oblečení při pohybu co nejpohodlnější. Oblíbené jsou zejména bezešvé modely.

V zimních měsících oceníte spíše dlouhé legíny a termo modely. Jednobarevné, nebo vzorované? To je jen na vás. Sportovní kolekce nabízí také různé střihy funkčních vršků: od triček s krátkým a dlouhým rukávem přes tílka až po crop topy. U aktivit venku oceníte rozhodně mikiny a funkční bundy. Pro lehčí sportovní aktivity, například pro domácí strečink nebo nenáročný druh jógy jsou vhodné lehké bavlněné kousky, které využijete i na běžné nošení na doma.

Na co rozhodně nesmíme zapomenout, je kvalitní sportovní obuv. Jiný typ tenisek si žádá tenis, jiný posilovna, jiný jogging. U běhání je pak rozhodující také, na jakém povrchu budeme běhat – jestli na asfaltu, nebo třeba v lese. Na sálové sporty, atletiku v hale a do fitka volte světlou podešev, která nebude dělat černé šmouhy, na venkovní sport se barvou podešve nemusíte limitovat. Do posilovny obouvejte tenisky s tenkou podešví, abyste měli v nohách dobrý cit. Na běhání zase volte tenisky, které jsou lehké a mají kvalitní stélku pro tlumení dopadů. Bota se musí přizpůsobit noze, nikdy si nekupujte tenisky, které vás někde tlačí, v naději, že je „rozchodíte“.