Petra Baťka zastihnete v Pokoji č. 26…




Petra Baťka jsme zastihli na společenské akci, kam zavítal s dcerou Bellinkou a přítelkyní Marcelou. V rozhovoru prozradil nejen, kdy chystá premiéru svého nového klipu k písni Petra Nováka Pokoj č. 26, ale i to, kde si ho můžeme v lednu poslechnout nebo jak nejraději tráví Vánoce.

Co plánujete po pracovní stránce?

Před Vánocemi 21. prosince ve 12:00 hodin jdeme ven s novým videoklipem k písni Petra Nováka Pokoj č. 26. Režii si vzal na starosti Zděněk Kovář a natáčeli jsme v hotelu Jalta v samotném srdci Prahy na Václaváku, za což děkujeme řediteli Danielovi Tylingerovi. Myslím, že výsledek opravdu stojí za to a věřím, že se bude klip líbit. Já mám z něho obrovskou radost. Po novém roce 13. ledna nás čeká s bráchou koncert v Plzni v hale Bílej Medvěď, na který se také moc těšíme. Rozjedeme to tam s naší společnou kapelou The End Of Colour – The Doors revival.  

Jak s dětmi prožíváte adventní čas?

Já advent prožívám většinou na vánočních trzích, kde jsou předvánoční akce, kterých se účastním buď jako autor, herec nebo muzikant. Pokud to jde, tak děti beru s sebou. A v klidu si pak užíváme ten vánoční čas, ten si užíváme.

Jste přísný táta nebo jste benevolentní?

Nejsem táta, který dovolí všechno, ale nejsem ani přísný. To jsem si zažil v dětství, proto se snažím být kamarádský a důsledný táta, když to jde.

Jsou děti nějak limitované cenou nebo počtem vánočních dárků?

Limitované jsou samozřejmě výší mého konta. Tam nějaký limit je. A z výchovného hlediska si myslím, že i pro nás dospělé ten komfort není úplně dobrý. Takže si nemyslím, že je správné, když děti dostanou vše, co chtějí?

Jak u vás probíhá Štědrý den?

Úplně klasicky. Dodržujeme hlavně takové ty tradice, že se nevstává od stolu, že tam je ryba, i když děti většinou jedí řízek, tak alespoň aby kousek ryby tam byl. A co já mám rád, je štědrodenní procházka, jít se přes den projít po Praze a dát si punč nebo svařák a mít příjemnou štědrodenní procházku.

V jakém kruhu trávíte svátky?

S rodiči to už moc nejde. Maminka je v nemocnici, ale určitě jí navštěvujeme. Takže Vánoce trávíme s přítelkyní a s dětma. Ale já mám tři děti a s těmi z předešlých manželství Štědrý den netrávím, protože je nechci vytrhávat z jejich prostředí. Takže jsem s nimi pak druhý a třetí den a tím se Vánoce prodlužují.

The Doors Tribute Band: The End of Colours a Yaxetopeesche zahrají 13. ledna v klubu Bílej Medvěd. Vstupenky zde.

Foto: Archiv Petra Baťka a Zdeněk Katera

Fotogalerie