Výletní tipy na Silvestr a Nový rok 2024




Vydejte se 31. prosince nebo 1. ledna na jeden z více než sedmdesáti novoročních výletů pořádaných Klubem českých turistů po celé České republice. Série tradičních pochodů s názvem Novoroční čtyřlístek podpoří i tentokrát vyznačení nových vozíčkářských tras.  

Oblíbenými cíli novoročních výletů KČT jsou rozhledny, kopce či turistické chaty, kde pro vás bude připraven novoroční program v podobě občerstvení, opékání špekáčků nebo hudebního vystoupení.  

Účastí na výletu Novoroční čtyřlístek si splníte hned čtyři novoroční předsevzetí: jdi na Nový rok na výlet, pozvi někoho ze svého okolí, poznej kus přírody a přispěj potřebným.

Sbírkou pomáhá Klub českých turistů hendikepovaným spoluobčanům již od roku 2004 a za vybrané prostředky značí nové vozíčkářské trasy nebo bezbariérově upravuje své turistické chaty. V současnosti je vyznačeno 19 vozíčkářských tras a na rok 2024 se připravují další dvě trasy. „Nově budou moci do přírody vyrazit pohodlněji a bezpečněji vozíčkáři na Domažlicku, konkrétně do přírodního parku Zelenov, nebo ve Středočeském kraji do Poděbrad, kde pro ně vyznačíme trasu nejen tímto lázeňským městem, ale i kolem řeky Labe,“ říká Zdeněk Cabalka, předseda Programové rady KČT.   

Za symbolické startovné ve výši 30 Kč získáte nejen dobrý pocit z příspěvku na tuto bohulibou činnost, ale obdržíte také nalepovací odznak, kalendářík a pamětní razítko.

Celkem se pořádá 75 akcí po celé ČR – odkaz na propozice pochodů naleznete zde. Další informace o činnosti Klubu českých turistů najdete na stránkách www.kct.cz

Fotogalerie