Bubeník Tokhi slaví s projektem Royal Squad jeden úspěch za druhým




Český rozhlas oslavil 95. narozeniny a u oslav nemohli chybět jeho pravidelní podporovatelé a interpreti, které vídáme na akcích s ním spojených. Pozvánka na velký koncert v Riegrových sadech potěšila bubeníka Tokhiho. „S Českým rozhlasem spolupracujeme pravidelně a máme obrovskou radost, že nás na své akce zve. Již několikátým rokem podporujeme Nadační fond Českého rozhlasu Světlušku, hráli jsme na plese, který Český rozhlas pořádal, a nyní tedy na oslavách 95. výročí. Jsme nadšení, že spolupráce funguje na obě strany,“ vysvětlil úspěšný perkusionista, který na žádné akci není sám, nikdy nechybí jeho hudební uskupení Groove Army, s kterým nedávno představil nový hudební projekt Royal Sqad a dokonce vydali desku!

„Na tomto koncertě jsme představili nejnovější vizuál naší show Royal Squad, bylo to první vystoupení pro veřejnost v roce 2018, tak jsme se připravovali velmi intenzivně,“ popsal Tokhi, který je na nový projekt velmi pyšný a těší se na další koncerty, které přinese nadcházející festivalová sezóna. Jak však sám říká, koncert k výroční Českého rozhlasu byl co zlatým hřebem sezóny. Oslav 95. narozenin Českého rozhlasu se zúčastnilo neuvěřitelných 20 000 návštěvníků! Druhou velkou metou letošní sezóny bude první samostatný koncert Tokhi & the Groove Army v pražském Lucerna Music Baru. Fanoušci této pohodové kapely se tak mohou těšit na kompletní představení projektu Royal Squad a nové desky Enter the G.A.R.S.

Ptáte se, čím je Royal Squad tak výjimečný? „Nový projekt Royal Squad je v podstatě koncertním představením Groove Army, je to naše ´královská´ varianta toho, co jsme několik let dávali dohromady. Nestačilo nám být jen bubenickou kapelou, chtěli jsme na ty největší pódia. Se samply, barely, super DJ a  propracovanou scénou se nám to daří...,“ nešetří chválou lídr kapely, který je hnacím motorem všech projektů.

O tom, že projekt, který v sobě spojuje hudební a audiovizuální prvky, má našlápnuto možná i na mezinárodní úspěch, svědčí ohlasy fanoušků. „Dojmy z koncertu jsou nepopsatelné. Máme obrovskou zpětnou vazbu od lidí, co tam byli, na sociálních sítích, ve zprávách, ale hlavně z toho, co se dělo pod pódiem. Myslím, že na tenhle zážitek bude kapela dlouho vzpomínat a doufáme, že minimálně takhle bude s lidmi fungovat každá naše další show,“ popisuje s nadšením Tokhi, který má za sebou bohaté zkušenosti a úspěšnou bubenickou kariéru. Nejen, že se učil od světových bubenických mistrů, v Čechách spolupracoval třeba s Karlem Gottem, Markem Ztraceným, skupinou Laura a její tygři a mnoha dalšími ikonami české hudební scény. O novou desku projevil zájem i David Koller, který byl také jedním z hostů koncertu k 95. výroční Českého rozhlasu.

Máte-li pocit, že si tuto show nemůžete nechat ujít, neváhejte a zarezervujte si vstupenky na první samostatný koncert, který se uskuteční 29. října 2018 v již zmiňovaném Lucerna Music Baru.

Zdroj: Kateřina Fingralová

Fotogalerie