Jakub Tomeček prý už od narození věděl, že bude střelcem!




Český brokový střelec Jakub Tomeček se specializuje na disciplínu skeet Díky skvělým výsledkům se navždy zapsal do světové historie tohoto sportu. Vybojoval nespočet medailí, jak na Letní univerziádě, tak na Akademickém mistrovství světa a zúčastnil se také Olympijských her v Londýně a do Paříže už má cestu jistou. V těchto dnech ho můžete potkat na brněnském festivalu Life!, kam vrací opakovaně.

„Trochu mě mrzí, že nemám dostatečné množství času, abych prošel úplně všechno, protože rok od roku ta úroveň a množství zábavných aktivit roste. Program mám nalajnovaný od jiných, nicméně až skončí slavnostní zahájení, tak si to v klidu vše projdu a těžko říct, na co všechno narazím,“ míní Jakub Tomeček. „Co je určitě zábavné, jiné a netradiční je ta SKI aréna, kdy si člověk může nazout běžky, i když venku svítí sluníčko. Já jsem na běžkách nestál deset let, takže je to takový comeback do mladých let,“ směje se jeden z nejlepších českých střelců, který se stal sportovní hrozbou i pro světovou elitu.

Zajímalo nás však také, jaký byl (a zda byl) nějaký signifikantní znak v dětství, který rozhodl o jeho budoucí kariéře sportovce a následovala pohotová odpověď. „To si přesně pamatuji, to byl porod, jak jsem vylezl ven, tak jsem zjistil a hned věděl, že miluji zbraně a od té doby jsem to měl dopředu nalajnované. Já, co si pamatuji, tak jediné hračky, které jsem měl, tak byly pušky, pro mě jako by nic jiného neexistovalo, smál se a dále prozradil. Taťka se střílení věnoval na hobby úrovni a když jsem zjistil, že se dá střílet i na profi úrovni, tak to bylo super a okamžitě jsem věděl a bylo jasné, co budu dělat.“