V rodině zpěváka Josefa Vágnera našli geniální způsob, jak vybírat vánoční dárky




Herec a zpěvák Josef Vágner oslavil stovku a díky tomu se cítil docela unavený. To mu ale nebránilo, aby přišel přestřihnout slavnostní pásku první pražské výstavy betlémů v Rybné ulici. Výstava bude k vidění a to až do konce února 2024.

„Našli jsme si důvod, proč vyjet na šňůru koncertů Muzikály naruby. Letos je Petrovi Ryšavému, Honzovi Kopečnému a mně v součtu rovná stovka. Lidem se to líbilo, jsme rádi,“ vysvětlil záhadu svého věku Josef Vágner.

Josef prozradil, že letos poprvé v rodině aplikovali nový způsob nákupu dárků – losovali z klobouku. „Vím, komu mám pořídit dárek, nevím, od koho dárek dostanu. Myslím ale, že to stejně tak nedopadne. Pokazí to moje maminka, Vánoce miluje a dárky nakoupí i mimo,“ usmíval se Pepa Vágner, a je rád, že nemusí hromadně shánět vánoční dárky, protože ho čeká pracovně náročné období.

„Zpívám na adventních koncertech v Náchodě a v Novém Městě nad Metují, které pořádá David Novotný. Pak mám sérii svých vánočních koncertů a končím na Tři krále v lednu. Vánoční čas je pro mne hodně dlouhý,“ uvedl zpěvák, který ač rád vaří, přípravu vánočních pochutin nechá na ženách. „Letos to bude šílené. Budeme mít u stolu i německou sekci rodiny mé manželky, tak moji rodinu. Tam se začínají mísit zvyky a kultury. Protože český bramborový salát je jiný než německý, je i jiná výška českého řízku než německého. Ale můj táta, když přiletí Ježíšek, začne zpívat koledu Narodil se Kristus Pán a tím to zase všechno sjednotí.“

Výstava betlémů v sídle Integrace 3P, z.s. by se nekonala, kdyby organizaci vydatně nepomáhal ředitel soutěže Muž roku David Novotný. Slavnostního zahájení se zúčastnila také herečka Ivana Jirešová, módní návrhářka Alena Wilson a legendární hlasatelka Saskia Burešová. „David Novotný se postaral o vše, co bylo potřebné, aby se akce mohla konat, pomáhá nám však i v průběhu roku a my si nesmírně vážíme jeho vstřícnosti a celoroční podpory, “ říká Lenka Žáčková, předsedkyně spolku, která od prvopočátku okolo sebe soustřeďuje firmy, neziskové organizace, jednotlivce i skupiny za účelem cílené pomoci. Projekt je postaven na solidaritě partnerů a garantů, kteří jsou ochotni společně pomáhat. „Zaměřujeme se především na osoby, které se nevejdou do žádných tabulek. Pracujeme i se skupinou, kterou tvoří ti, co jsou pracovně velmi disponovaní. Na tyto lidi se totiž úplně zapomíná. I oni potřebují svůj chráněný prostor, kde se mohou uvolnit, přitom právě na nich záleží nejvíce, pokud oni nebudou v pohodě, v dobré psychické kondici, nebudou dobře pracovat a odvádět své daně, “ vysvětluje Lenka Žáčková.

Fotogalerie