Life! je svým formátem jedinečný festival, kde nic není nemožné!




Představte si fotbalové hřiště, posilovnu, zápasnickou arénu, work-outovou zónu, taneční sály, lezeckou stěnu a k tomu ještě sjezdovku na jediném místě v jednom areálu. Zdá se vám to neuvěřitelné? A přeci je to realita nadcházejících dnů! Přesvědčit se o tom můžete od 24. do 26. listopadu na brněnském festivalu Life!. Kdo přijde, rozhodně nebude litovat a hlavně, nezáleží na tom, zda jste věční začátečníci, hobby sportovci nebo si nedokážete bez sportu představit život. Chcete se blíže seznámit s vybranými sporty a technikami? Pak si Life! nenechte ujít, poradit se zde můžete s profesionály a chybět nebudou ani olympionici.

Přijďte si zalyžovat pod střechu

Světovou premiéru bude mít na festivalu Life! unikátní projekt, který pochází z dílny české rodinné firmy. Pod názvem SKI365 aréna vyroste v pavilonu F dvousetmetrová testovací lyžařská dráha a třicetimetrová sjezdovka. Na umělém povrchu s jedinečnou technologií si můžete vyzkoušet sjezd na lyžích či snowboardu, běžky, skialp nebo biatlon. Připraveny jsou workshopy, které začátečníky povedou prvními krůčky a zkušenějším nabídnou kondiční tréninky.

Potkejte se se zápasníky MMA

OKTAGON MMA je největší česko-slovenská organizace, která pořádá turnaje bojových sportů v těch největších českých a slovenských arénách či městech. Zajímá vás zákulisí zápasů, tréninků a celkové přípravy nejlepších bojovníků? Máte jedinečnou možnost se se vším seznámit v pavilonu G1. Najdete zde nejen zápasnickou klec, ale také „tělocvičnu“, boxovací stroj nebo opičí dráhu pro ty nejmenší. A koho z bojovníků potkáte? Vlado Lengála, Radka Roušala, Matěje Kohouta, Andreje Kalašnika, Jakuba Dohnala, Matěje Kuznika, Davida Kozmu či Patrika Kincla.

Projeďte se po Masarykově okruhu

Další novinkou letošního festivalu je Automotodrom Aréna. Ta nabídne zmenšeninu Masarykova okruhu, po které projedete na kolech, koloběžkách, elektrokoloběžkách či minibicích. Pokud máte závodního ducha, vyzkoušíte si i simulátor formule 1 a prohlédnete si závodní motorku, Mercedes-Benz i safety car.

Family Hall,

V pavilonu V bude vyžití pro celou rodinu. Najdete tam nafukovací překážkovou dráhu Bootcamp, florbalové, basketbalové, volejbalové a další hřiště, lezeckou stěnu nebo baseballové odpaliště. Připraveny jsou také stoly na stolní tenis a Headis, boulder, cyklistická a inline dráha.

Show Ondřeje Sokola

Sobotní 3hodinové pásmo s hvězdami, influencery, youtubery a hosty. Čiperkové, Magic Free Group, Patrik Kincl, Gabriela Soukalová, Ondřej Moravec, Eva Decastelo, Lucie Borhyová, Tereza Fajksová, Hana Vágnerová, Annie Camel, Pedro, Honza Hanke. Čeká vás i autogramiáda!

30 sportovišť, atrakce, závody, exhibice i přednášky

Vyzkoušet si můžete vše, tak přijďte ve sportovním. Pokud jste soutěživí, jděte do toho a změřte síly s ostatními. Jste spíše vodní živel? Užijete si v bazénu, najdete zde loď i trenažér a průvodci vám budou vodní záchranáři. Chybět nebude ani laserová střelnice, taneční exhibice nebo cirkusová představení, ostatně cirkusové kousky vás naučím taky. Máte-li raději něco klidnějšího, zkuste společenské nebo šifrovací hry. Na pódiu vás čekají přednášky i rozhovory s našimi úspěšnými sportovci, kteří vám otevřeně řeknou, co jim sport dal i vzal. 

Umíte správně dýchat?

Na to vám odpoví Rosťa Václavek, kterého si můžete poslechnout na přednášce „Změň svůj dech a začnou se dít věci“. A co je podle něj nejdůležitější? „Vykašli se na složitosti, nečekej na vhodnou chvíli, začni hned teď“. Tak pojďme začít na festivalu Life!

Fitness zóna letos i pro nejmenší a běžecké závody

V nabité Fitness zóně, kterou připravuje brněnský prémiový klub ZONE4YOU, si vyzkoušíte posilovací pomůcky i stroje, poradíte se s fyzioterapeuty či osobními trenéry a čeká vás i množství soutěží. Pro nejmenší je po celou dobu festivalu připravená fitness dráha, kterou si můžou proběhnout na čas.

Festival Life! je tradičně spojený s běžeckými závody a nejinak tomu bude i letos. Running zone Life! run poměří v neděli 26. listopadu síly dospělých i dětí. Připraveno je několik tratí od 100 metrů do 8 kilometrů.

Zajezděte si na kolech, skočte si do obřího polštáře

V hale F vás čeká freestyle BMX závod s dvacetiletou historií o třicet tisíc korun. Soupeři se utkají ve VSA dvojité minirampě s funboxem uprostřed. Na Sazka pumptracku si můžete také zajezdit, kola i koloběžky budou na místě zdarma k půjčení. Ve stejném pavilonu si také vyzkoušíte HIGH JUMP, tedy skok do obřího airbagu. Nejprve si skočíte ze sedmi metrů, pak vás pustí i na desetimetrovou plošinu. A je jedno, kolik vám je.

Na své si přijdou i příznivci šplhu, které čekají závody i možnost vyšplhat se až ke stropu pavilonu V. A síly si poměří i parkouristé, a to přímo na Mistrovství České republiky.

Ve zdravém těle zdravý duch

Nový projekt HEALTHY Life!, který zastřešují odborníci z Fakultní nemocnice u svaté Anny, zase prověří váš zdravotní stav. Zjistíte svou krevní skupinu, získáte cenné rady o tom, jak se zbavit akné, a čeká vás i kontrola kožních znamének.

Ve víru tance s DANCE Life!

Těšte se na to nejlepší z české a zahraniční taneční scény – uskuteční se přes padesát workshopů v šesti studiích a zhlédnete desítky vystoupení. Čeká vás třeba GALA profesionálních tanečních souborů a GALA tanečních konzervatoří z celé republiky i ze zahraničí.

Chybět nebudou soutěže a talentované mladé tanečníky čeká konkurz do prestižní baletní školy The Royal Ballet School. A jako každý rok se pokusíme překonat taneční rekord, kdy si společně s návštěvníky zatančí i známé tváře v čele s ambasadory festivalu Ondřejem Sokolem a Alešem Hámou.

Game Hall prověří um hráčů

Game Hall se letos uskuteční v největším pavilonu P. Na pódiu se odehrají finálové zápasy Tipsport MČR CS, přičemž vítězný tým si odnese milion korun. Finále navíc svým vystoupením zahájí hvězdný rapper Marpo. A na návštěvníky čekají špičkové herní počítače, konzole a simulátory.

Festival Life! se uskuteční od 24. do 26. listopadu na brněnském výstavišti. Otevřeno má od 9 do 18 hodin, poslední den zavírá už v 16 hodin. Některé části programu (například workshopy či Game Hall) pokračují do pozdějších večerních hodin. Nejvýhodnější vstupné za 200 korun koupíte on-line. Více informací najdete na www.festivallife.cz.

Fotogalerie