Tradiční řecký salát




Řecký salát není zas tak velký kulinářský zázrak, ale pokud ho budeme servírovat v kornoutcích z tortill, jednoznačně sklidíme pochvalu za originalitu.

Suroviny:

  • 1 salátová okurka
  • 5 listů ledového salátu
  • 3 rajčata
  • 1 větší paprika
  • 10 černých oliv
  • 120 g balkánského sýra
  • mořská sůl
  • 2 špetky cukru
  • 1 lžíce olivového oleje
  • mletý pepř
  • 8 malých tortill

Postup:

Salát natrháme, okurku, rajčata a papriku nakrájíme na malé kousky a promícháme s rozpůlenými olivami, se solí, cukrem a pepřem. Salát zakápneme olejem a ještě lehce promícháme.

Rozpůlíme si tortilly a uděláme si z nich kornoutky, naplníme je salátem a na vrch dáme na malé kostičky nakrájený balkánský sýr. Aby nám lépe držely, můžeme si je spojit párátkem nebo papírovými kornoutky a máme hotovo.