Ikonický model model hodinek BR 03 OD BELL & ROSS prošel kreativní přeměnou




Historie hodinářské společnosti Bell & Ross se začala psát již v roce 1994, o 12 let později pak světlo světa spatřil model BR 03, jenž se rychle stal jedním ze stěžejních modelů značky. Hodinky, které odkazují na svět letových přístrojů a kokpitů letadel vás překvapí nejen ikonickým stylem hodinářské značky, ale i prvotřídním výkonem. S hodinářstvím a klenotnictvím BENY můžete nyní sledovat kreativní a brilantní změny, jimiž byl model BR 03 díky důmyslné evoluci posunut na vyšší úroveň. 

Bell & Ross je ztělesněním precizního zpracování, ale i vytříbenosti a dobrého vkusu. Dnes navíc překvapuje návratem ke svému celosvětově identifikovatelnému pouzdru: legendárnímu „kruhu ve čtverci drženému čtyřmi šrouby“, které připomíná siluetu hodin v kokpitu. Stejně jako při prvním uvedení v roce 2006 nás hodinky BR 03 ohromují svým geniálním pouzdrem o průměru 41 mm a dalšími pozoruhodnými vlastnostmi.

Stejný duch, nové proporce

Ve světě hodinářského designu se počítá každý milimetr, a tak je zvětšení nebo zmenšení pouzdra vážná věc. Designéři často raději začnou znovu, než aby měnili ikonický model. Bruno Belamich, spoluzakladatel a kreativní ředitel společnosti Bell & Ross, o dokonalosti něco ví. „U nových hodinek BR 03 jsme upravili proporce kolekce respektováním jejich základních pravidel. Naším cílem bylo zachovat identitu, díky níž je model BR 03 tak úspěšný, a zároveň ji přizpůsobit nové době a zachovat její půvab,“ popsal klíčovou metamorfózu ikonického modelu.

Lehce zmenšené rozměry pouzdra – ze 42 mm na 41 mm – jsou velmi jemné a zároveň mocné. Toho, jak mění vzhled a pocit z hodinek, si všimnete na první pohled. Výsledek ještě umocňuje šířka, která se změnila ze 4,5 mm na 4. Tyto proměny odrážejí vzrušující a nově objevený rytmus.

Design povýšený na novou úroveň

Živá a úchvatná kolekce BR 03 je nová a klasická zároveň. Ikonické modely značky jsou nyní poháněny nejnovějším automatickým kalibrem BR-CAL.302, jenž přináší prodlouženou rezervu chodu 54 hodin, a jsou také vodotěsné do 100 metrů. Představuje celkem 8 modelů: tři v černém pouzdře Bell & Ross (Black Matte, Phantom a Heritage); tři verze z leštěné oceli (Black Steel, Blue Steel, Golden Heritage) s černým, modrým a hnědým povrchem; a nakonec ještě dva zbrusu nové modely, které vynikají jedinečným konceptem.

Prvním jsou BR 03 Copper, hodinky s atraktivním měděným ciferníkem vyrobeným procesem galvanizace a doplněným černými gravírovanými číslicemi a indexy, které mu dodávají větší hloubku. Modré kovové ručičky přináší originální retro vzhled s moderním nádechem. 

A konečně posledním je BR 03 Military Ceramic kombinující matné černé keramické pouzdro s ciferníkem v barvě khaki. Tento výkonný model se odvážně staví do pozice hodinek inspirovaných vojenským stylem, který od počátků značku Bell & Ross ovlivnil. 

Příběh společnosti Bell & Ross začal v kokpitu letadla a byl veden ambicí navrhovat hodinky přímo inspirované leteckými přístroji. Tato značka nás nepřestává udivovat. Model BR 03, vylepšený mírně zmenšenými rozměry, se vydal vpřed s novým automatickým strojkem: kalibrem BR-CAL.302 s 54hodinovou rezervou chodu. Do kolekce BR 03 se vrátily troje hodinky s černým keramickým pouzdrem a troje z leštěné oceli, jako novinky se pak objevil model s měděným ciferníkem a model z keramiky v barvě khaki. Stylové, funkční a dobře čitelné hodinky potvrzují know-how společnosti Bell & Ross v oblasti profesionální hodinářské výroby.

Klenotnictví BENY přináší na český trh luxusní zboží od roku 1991, kdy se rodinný podnik přesunul z chorvatské Rovinje do Prahy. Výsadou klenotnictví je široká nabídka hodinek a luxusních šperků od světově proslulých značek. BENY vyniká také výrobou vlastních klenotů, a to včetně originálních kousků na míru. Butiky BENY naleznete na Václavském náměstí, v Pařížské a Karlově ulici.  

Tento moment tvoří další příběh.

Rodinné hodinářství a klenotnictví s tradicí již od roku 1976.

www.beny.cz

 

 

Fotogalerie