Démon ve mně: Démonovu moc živí osamělost jeho obětí




Teenagererka Sam se zoufale snaží zapadnout do kolektivu ve škole. Trápí se kvůli svému indicko-americkému původu, chtěla by být jako všichni ostatní. Její nejistotu ještě umocní podivné chování její nejlepší kamarádky Tamiry.

Tamira se najednou všech straní a neustále u sebe nosí zavřenou, prázdnou sklenici. V návalu vzteku při hádce Sam Tamiřinu nádobu rozbije. Nevědomky tak uvolní prastarou démonickou entitu, která její kamarádku unese. Sam je rozhodnuta udělat cokoli, aby svou přítelkyni zachránila…

Démonovu moc živí osamělost jeho obětí. Samina realita se mění v děsivé vize, propadá se do hlubin šílenství. Sam musí přijmout svůj původ a dědictví, aby měla šanci přežít…

Úspěšné producentské duo Sean McKittrick a Raymond Mansfield, kteří stojí za vznikem celosvětově úspěšného hororu Uteč, přicházejí s dalším nervy drásajícím kouskem. Mysteriózní horor Démon ve mně neúprosně servíruje ty nejčernější noční můry, které nedovolí divákům ani vteřinu vydechnout.

Snímek debutujícího režiséra Bishala Dutty Démon ve mně získal letos cenu Půlnočního diváka na americkém festivalu SXSW a vychází z buddhistických a hinduistických mytologií.

Do českých kin snímek dorazí 26. 10. 2023 a distributorem je společnost Bioscop.