Hřebejk je zpět na Jezerce s úchvatnou komedií




Divadlo Na Jezerce chystá hudební komedii Petera Quiltera „Je úchvatná!“. Příběh o nejhorší zpěvačce na světě, která si získá zájem publika, připravuje pro nuselskou scénu režisér Jan Hřebejk. V hlavní roli operní hvězdy bez talentu uvidíte Jitku Sedláčkovou, dále hrají Miroslava Pleštilová, Libuše Švormová, Jan Hrušínský a Václav Tobrman.  Na premiéru se diváci můžou těšit už 26. dubna 2018.

Hlavní postavou příběhu, jenž se opravdu stal, je Florence Foster Jenkinsová, která je přesvědčena, že je obdařena pěveckým talentem. Její hlas je výjimečný – výjimečně příšerný. A představte si – vyprodá Carnegie Hall! Jak je to možné? Přijďte si pro odpověď do Divadla Na Jezerce. „Je tam hodně legrace, chceme, aby se lidi bavili a Jitka jako Florence je skvělá. Motivem hry je aktuální otázka: O co se opírá sebevědomí diletantů? A odpověď může znít: O pokrytectví jejich okolí!“ prozrazuje o chystané novince Jan Hřebejk.

Bez talentu až ke hvězdám  /  Ani notu čistě!

„Postavu Florence vnímám jako osobu žijící ve své bublině s naditou peněženkou, která si koupí vše, po čem touží. A uvěří vlastní lži. Nakonec právě díky tomu vyprodá zpěvačka Florence Carnegie Hall. Zaplatí si sál, publikum, potlesk… Je to bláhová - z mého pohledu až tragická postava. Ovšem materiál pro herce k nezaplacení,“ říká Jitka Sedláčková, které role sedí jako ulitá.

Partnerem Jitky Sedláčkové v inscenaci „Je úchvatná!“  je principál Jan Hrušínský. A další výraznou postavou v chystané novince je také vynikající multiinstrumentalista a zpěvák Václav Tobrman, jenž patří mezi nejlepší české pianisty. Scénu a kostýmy má na starosti Jan Štěpánek.

V Divadle Na Jezerce Jan Hřebejk nazkoušel divácké hity „Manželské vraždění“ (inscenace je na repertoáru DNJ 12 let), Kumšt se třemi Jany - Třískou, Kačerem a Hrušínským, Na dotek, Musíme si pomáhat nebo zlodějskou komedii čtyř obkladačů „Práskni do bot“. 

 www.divadlonajezerce.cz