Lékařská pomůcka, která se stala nejoblíbenější erotickou hračkou




Věděli jste, že se v 19. století léčily nejrůznější ženské tělesné bolesti, ale i ty duševní – například hysterie – pomocí sexu? Respektive opakovaným drážděním ženských pohlavních orgánů. Ruční práce to byla náročná, proto byl v roce 1869 vynalezen první vibrátor. Byl poháněný parním strojem a jmenoval se Manipulátor.

Pro dobrou náladu, zdraví i krásu

První vibrátory však neměly se sexualitou nic společného.Jako domácí elektrický spotřebič byly velmi oblíbené, velký boom však zažily v 60. letech 20. století během velké sexuální revoluce. Tento nástroj „úlevy“ byl v roce 1966 patentován Jonem H. Tavelem a hned poté prošel výraznými úpravami a zdokonaleními. Těmi nejvýraznějšími byly jeho jednodílná konstrukce, stal se tak diskrétnějším a navíc mu byly přidány různé módy vibrací.

Léty prověřený spolehlivý partner, který nezklame

Vibrátory byly nejen ženskou populací velice dobře přijaty. Při několika opakovaných zahraničních průzkumech iniciovaných nejen sexuology, ale třeba i médii, čísla opakovaně ukazovala, že jsou často vyskytovanou součástí domácí elektroniky. Podle průzkumu společnosti STEM/MARK z roku 2011 vibrátor používá 75 % dotázaných českých žen. „V dnešní době různé průzkumy ukazují, že vibrátor v podstatě používá každá třetí – čtvrtá žena. Toto číslo může být trošku navýšené i tím, že si hrátky s vibrátory neužívají pouze ženy, ale jde o poměrně příjemné párové zpestření,“ říká Jan Adamica, majitel sexshopu e-kondomy.cz.

K překonání vlastního studu

K prvotnímu pořízení vibrátoru ženy často motivuje jejich partner a očekávání lepšího prožitku ze sexu. Mnohdy se taková pomůcka může stát i vítaným pomocníkem pro překonání vlastního studu nebo dokonce při problémech při milování. Sexuologové je někdy doporučují i v rámci svých terapií, zejména v případě, pokud žena trpí konkrétní sexuální poruchou – a to vaginismem. Ten se projevuje křečovitým stažením poševního svalstva, kdy je nemožné proniknutí penisu do pochvy.

Jak vybrat toho pravého

Dnes vibrátory tvoří jednu z největších kategorií erotických pomůcek a obsahují skutečně širokou a pestrou škálu zaměřující se na různé erotogenní zóny. „Pokud ženy zvažují nákup této erotické pomůcky, naše rada obsahuje pět základních bodů. Vždy by měly mít promyšleno, o jaký typ mají zájem, resp. které místo má být vibrátorem stimulováno. Dále z jakého materiálu by měl být vibrátor vyroben, kdy k nejoblíbenějším patří silikonové. Existují však i plastové, kovové či skleněné. Velmidůležitá jedobře zvolená velikost. A v poslední řadě je dobré vědět i něco o hlasitosti a možnostech napájení a také možnostech způsobu ovládání. Mnoho vibrátorů je možné spárovat i s mobilními aplikacemi a nabízejí tak možnost partnerského milování na dálku,“ uzavírá Jan Adamica.

NÁŠ TIP: Pro rychlejší, intenzivnější a mnohonásobný orgasmus

Satisfyer Pro 2 je masážní přístroj k bezdotykové stimulaci klitorisu v luxusní zlato-růžové barvě. Tento podtlakový vibrátor stimuluje klitoris bez jakéhokoliv kontaktu díky své vlastní inovativní technologii. Jemně jej celý nasaje, obejme a tlakovými pulzy namasíruje.

Oproti klasickým vibračním pomůckám lze Satisfyer Pro 2 použít opakovaně a prožít tak více orgasmů v řadě. Přístroj nabízí 11 stupňů intenzity - vibračních módů – od něžného laskání až po opravdu intenzivní prožitek. Má výkonný tichý motor a díky tomu, že je zcela vodotěsný, je možné jej používat ve sprše, ve vaně či ve vířivce – stimulace podtlakovými vlnami se pod vodou mnohonásobně zintenzivní!

Satisfyer Pro 2 je k dostání v internetovém obchodě e-kondomy.cz

za 995 Kč zabalený v diskrétním balení.