Bestseller Umění vyjednat cokoliv Grada vydává v poslechové verzi načtené autorem




Kniha, která se stala bestsellerem už po pěti týdnech od vydání a dnes je v žebříčku nejprodávanější populárně naučné literatury v Česku, má svou audio verzi. „Umění vyjednat cokoliv“ s podtitulem „Vyjednávejte jako ti nejlepší“ českého profesionálního vyjednavače a prezidenta Asociace vyjednavačů Radima Paříka je ode dnešního dne v prodeji na platformách Audiotéka, Audiolibrix a u ostatních prodejců audioknih. Knihu vydalo původně v tištěné a elektronické verzi Nakladatelství Grada 27. dubna.

„Není zcela obvyklé vydávat populárně naučná díla jako audioknihu. Nicméně v případě knihy Radima Paříka, která je první ryze českou knihou o vyjednávání, jsme se tak rozhodli hned na začátku a ohlasy čtenářů a výzvy k jejímu načtení nás utvrdily, že jdeme dobrou cestou,“ uvedla Šárka Kratochvílová, Nakladatelství Grada pro odbornou literaturu.

„Umění vyjednat cokoliv“ je komplexním průvodcem úspěšným vyjednáváním. Vysvětluje nejlepší strategie, taktiky a techniky efektivní komunikace, které doposud využívali jen nejlepší vyjednavači světa. Zabývá se budováním důvěry, radí, jak pracovat s emocemi a jak dojít k nejlepší možné dohodě v byznysu i v soukromých životních situacích. Zahrnuje tipy a postupy pro vyjednávání se složitými osobnostmi. Vychází z funkčních postupů FBI a Mossadu, podložených výzkumem univerzit Harvard nebo Sankt Gallen. 

„Tato kniha nám pomůže budovat lepší vztahy, mít spokojenější život a také, aby svět byl zase v pořádku,“ řekla při křtu její kmotra, kancléřka prezidenta Petra Pavla, paní Jana Vohralíková a upozornila tak, že komunikační dovednosti ovlivňují každodenní životy všech lidí, a přesto jsou zásadně podceňovány.

Audiokniha „Umění vyjednat cokoliv“ má ještě jedno specifikum – namluvil ji sám autor. Její budoucí posluchači tak mají možnost získat zcela autentické dílo. Audiokniha vznikala v nahrávacím studiu Chevaliere v režii Heleny Rytířové, které na audioknihách s Nakladatelstvím Grada dlouhodobě spolupracuje.

Radim Pařík je v současnosti nejznámějším a médii nejcitovanějším profesionálním vyjednavačem v České republice. Je autorem knih „Argumenty nefungují – Nový zákon vyjednávání“ a „Argumenty nefungují – 6:4 je minimum“. V červenci letošního roku se jako jediný Evropan stal spoluautorem nově vznikající knihy „Empatické vedení lidí“ (Empathetic Leadership) Chrise Vosse, který má na svém kontě jednu z nejprodávanějších knih světa o vyjednávání „Nikdy nedělej kompromis“ (Never split the Difference).

Radim prošel mnoha programy vyjednávání včetně americké FBI. Založil první českou Asociaci vyjednavačů. Působil jako místopředseda představenstva druhého největšího retailového řetězce na světě skupiny Schwarz. Po několikaletém pobytu v Německu a Polsku se rozhodl věnovat rozvoji českého byznysového prostředí ve vyjednávání, rétorice a vedení lidí prostřednictvím Fascinating Academy Radima Paříka.

Je také iniciátorem a za Asociaci vyjednavačů spolu s Expertním Bordem 21 a Agenturou Bubnovi organizátorem letošní konference „Klíč komunikace“, která se uskuteční 12. října na Pražském hradě a kde bude po boku Joe Navarra, světové jedničky na čtení řeči těla, kancléřky Jany Vohralíkové a dánské expertky na komunikaci se složitými osobnostmi Anne-Maartje Oud prezentovat téma „Tajemství zvládání ega v diskusích“. Zároveň povede trénink k vícestranným vyjednáváním.