Elli H. Radingerová: Moudrost vlků




Titul Moudrost vlků s podtitulem Jak myslí, jak vnímají a pečují o sebe, patří mezi nejlépe hodnocené knihy o přírodě.  Byla přeložena do 15 jazyků. Autorka knihy Elli H. Radingerová také popsala, co se vše od vlků můžeme naučit.

„Jedna z nejchytřejších a nejcitlivějších knih o přírodě – v příštím životě bych chtěl být vlkem,“ napsal Peter Wohlleben, autor bestsellerů Citový život zvířat a Tajný život stromů.

Jaké vlastně mají vlci zásady? Miluj svoji rodinu, starej se o ni, nikdy se nevzdávej a nikdy si nepřestávej hrát - to jsou zásady vlků. Vlci se empaticky starají o staré a zraněné příslušníky smečky, láskyplně vychovávají své potomky a mají schopnost při hře na všechno zapomenout. Přemýšlejí, sní, spřádají plány, inteligentně spolu komunikují - a jsou nám podobnější než jakákoli jiná živá bytost. Elli H. Radingerová, nejrespektovanější německá odbornice na život vlků, vypráví napínavé příběhy, které dokládají vlčí smysl pro hodnoty, jako jsou smysl pro rodinu, důvěru, trpělivost, pozornost, zpracování neúspěchů nebo smrti. Autorka nám představuje zásadní a mnohdy dosud neznámé poznatky o životě vlků a ukazuje: vlci by byli lepšími lidmi, než jsme my…

Doporučená cena: 349 Kč | pevná s přebalem lesklá I 130 x 200 mm

Více informací zde: https://www.kniha.cz/moudrost-vlku/