PUMA slaví 75 let a hledá stejně zkušeného běžeckého kapitána




PUMA letos slaví své 75. narozeniny a celý rok vzdává hold historickým milníkům, jež v oblasti sportu, kultury a inovací vytvořila. Proto dnes spouští kampaň Hledá se kapitán pro běžecký tým PUMA 75, který bude ve stejném věku jako značka sama. Součástí tohoto týmu bude i úspěšná česká maratonkyně a olympionička Marcela Joglová. Vše vyvrcholí v rámci říjnového vydání oblíbeného běžeckého seriálu RunTour na pražské Ladronce běžeckým závodem.

„PUMA se do historie zapsala během své 75leté existence mnohými způsoby a jedním z nich je právě propojování světa sportu, módy a kultury, a to napříč generacemi. Proto chceme sestavit běžecký tým v čele se 75letým kapitánem, který spojí osobnosti z různých oblastí a různých generací a vzdá tak pomyslný hold příběhu značky PUMA tím, co je jí nejpřirozenější – sportem,“ říká Lucie Hložánková, Senior Manager Communication Marketing značky PUMA.

Závod týmu PUMA 75 se uskuteční v rámci říjnového vydání oblíbeného běžeckého seriálu RunTour a to konkrétně 7. října v pražském parku Ladronka. „Jednou z našich manter je – co závod, to zážitek a ten pražský, tradičně největší v sezóně, nepochybně zážitek i díky narozeninovému běhu týmu PUMA 75 bude,“ říká Marek Pirzkall, ředitel RunTour.

PUMA dnes spouští kampaň Hledá se kapitán, jejímž cílem je najít stejně zkušeného fanouška běhu do speciálního týmu. Další členkou týmu PUMA 75 a zástupkyní profesionálních běžců je Marcela Joglová. Na svém kontě má kromě reprezentace České republiky na OH v Tokiu v roce 2020 dvě zlaté medaile z Mistrovství ČR v atletice – v roce 2022 za maraton a v roce 2020 za půlmaratonu. Aktuálně se po delší rekonvalescenci vrací do formy. Tu potvrdila nedávným vítězstvím v Lipenském půlmaratonu. „První testovací půlmaraton po delší pauze mám úspěšně za sebou. Než jsem to stačila vstřebat, přišla další výzva, tentokrát srdcovka – být součástí narozeninového týmu PUMA 75, kterou jsem s radostí přijala. Moc se těším až oslavíme 75. výročí této ostřílené šelmy, a to jak jinak než v běhu,“ říká Marcela Joglová. 

Každý běžecký fanoušek, který má zájem stát se kapitánem/kou týmu, se může přihlásit, kdyže napíše e-mail nejpozději do 20. září na adresu kapitan75@bisonrose.cz. Kapitán získá běžecké vybavení PUMA v hodnotě 10 000 Kč. Přihlásit se mohou i další zájemci o místo ve speciálním narozeninovém teamu PUMA75. Vybraný uchazeč se stane součástí týmu a rovněž vyhraje vybavení PUMA v hodnotě 10 000 Kč.