Ani nepřízeň počasí nepokazila cyklistický závod Segafredo Sahara Race




Profesionálové, amatéři i děti si užili závod Segafredo Sahara Race 2023, který se uskutečnil o víkendu v písníku Marokánka u Hradce Králové. Mezi nejúspěšnější patřil Matěj Průdek, z Cyklostar Pirelli a současně z týmu Segafredo. Závod Segafredo Sahara Race je součástí Prima Cupu, seriálu závodů horských kol pro širokou veřejnost.

Již pošesté se v písníku Marokánka konal závod Segafredo Sahara Race. V letošním roce trailová trať prošla významnou obměnou, ale i tak čekaly na závodníky dřevěné lávky, písečné duny a štěrkové úseky, uměle vytvořené překážky, klopenky, hravé sjezdy, výjezdy a přes vodní hladinu ojediněle postavená 110 metrová lávka. Tu si mohli závodníci vyzkoušet osvětlenou poprvé během večerního závodu v pátek, kdy odstartoval i noční běžecký závod. Sobotní den zahájily dětské závody a poté se jely trailové závody různých kategorií. Program zakončil hromadný závod na 20 km.

„I přes nepřízeň počasí byla atmosféra závodu skvělá. Věřím, že si ji užili jak závodníci, tak fanoušci. Osvěžit se všichni mohli ve stylovém stánku Segafredo, kde si mohli vyzkoušet i přípravu kávy na profesionálním kávovaru pod dozorem certifikovaného baristy. Pro děti byl připraven bohatý doprovodný program v podobě her, soutěží a malování na obličej,“ říká Petra Knapová, marketingová manažerka společnosti Segafredo Zanetti pro Českou republiku a Slovensko.

Na startu nechyběl opět vlastní tým Segafredo sestavený z nadšených hobby cyklistů a fanoušků kávy Segafredo a profesionálních cyklistů z týmu Cyklostar Pirelli. Finálová „11“ byla doplněna v letošním roce o dva nováčky, vybrané přes sociální sítě. Kapitánem týmu byl Jan Antonín Duchoslav alias legendární Viki Cabadaj.

Více na www.segafredo.cz, www.facebook.com/SegafredoCZ

Fotogalerie