Sexting – komunikace s erotickým nábojem, která rozproudí milostný život




Žijeme v digitální době, kdy se mobilní technologie a nejrůznější aplikace stávají nedílnou součástí našich životů. S tím se otevírají i nové možnosti komunikace pro vyjádření například vlastní sexuality či touhy. Jednou z těchto forem je sexting alias erotická digitální komunikace mezi milenci.

Když se spojí slova sex a textování

Vznikne sexting - posílání textového, fotografického, video či zvukového erotického obsahu prostřednictvím komunikačních technologií. Tato komunikace s intimním podtextem je fenoménem poslední doby a stává se populárnější jak mezi muži, tak mezi ženami. A proč je tak atraktivní pro obě pohlaví? „Tato forma partnerské či nepartnerské komunikace znamená pro každého něco jiného. Někdo ji rád využívá jako atraktivní předehru, jinému umožňuje vyjádřit to, co mu vlastní ostych při intimnostech napřímo nedovolí,“ vysvětluje Jan Adamica, majitel sexshopu e-kondomy.cz.

Jak to vidí muži

Doručení provokativní zprávy s erotickým obsahem je pro muže silně vzrušující. Navíc posiluje i jejich sebevědomí a utužuje fakt, že jsou pro svoji partnerku přitažliví. Zároveň sexting mužům umožňuje představit si své partnerky v jiném světle než v zažité roli manželky a matky dětí. Taková komunikace dokáže dodat dlouhodobému partnerskému soužití vzrušující atmosféru a potřebný erotický náboj. Naopak pokud jsou muži v roli odesílatele, sexting jim umožňuje vyjádřit jejich fantazie či přání bez omezení. Ať jsou tedy muži příjemci nebo odesílatelé, jisté je to, že je tato forma komunikace baví. 

Ženy a sexting

Ženy jsou bytostmi rafinovanými, a tak jim je tato forma komunikace takřka vlastní. Sexting je pro ně často vzrušující způsob, jak udržovat ve vztahu touhu a vášeň. Kromě toho v ní ale nacházejí i mnoho výhod – jednak je pro ně prostředkem k sebevyjádření, možností, jak partnerovi sdělit své erotické fantazie a přání, ale i posílením vlastní atraktivity a sebevědomí. „Častou součástí sextingu je i erotické prádlo. Ženy u nás hledají smyslné kousky, které zvýrazňují jejich přednost a dělají je přitažlivějšími. Oblíbené a časté jsou nákupy provokativních korzetů, body či podvazků,“ říká Jan Adamica, majitel sexshopu e-kondomy.cz.

Aplikace určené přímo pro sexting

Sdílení intimního obsahu může často vyvolávat obavy a od této formy komunikace odrazovat. Existuje však řada erotických aplikací, které umožňují bezpečné a soukromé sdílení erotických obsahů mezi partnery. K vyzkoušení je například Signal či Wire. Další aplikace, jako jsou Snapchat nebo Privates, umožňují poslat zprávu, která se po přečtení sama smaže. Sexting se ale dostal i do světa erotických pomůcek ovládaných pomocí mobilních aplikací. „Některé vibrátory nebo jiné erotické pomůcky mohou být ovládány pomocí aplikací na mobilním telefonu, čímž umožňují vzdálenou kontrolu nad erotickou pomůckou. Tím se otevírají možnosti sexuálních prožitků u partnerů, kteří mají vztah na dálku nebo nemohou být v jeden čas na jednom místě. Takové hrátky umožňují například některé vibrátory Lovense, kdy můžou být milenci ve stejné místnosti, ale klidně i na druhém konci světa a přesto si oba můžou užívat interaktivní erotické zážitky,“ uzavírá Jan Adamica.

Účinný erotický náboj

Sexting dokáže skvěle udržet erotické napětí mezi milenci. To, že si partneři navzájem vyjadřují své touhy a fantazie, může vyústit v intenzivnější a uspokojivější sexuální prožitek a celý sexuální život. Ať jde o formu jemného škádlení nebo divokého flirtování, jedno je jisté, dokáže do vztahu vrátit vášeň, rozproudit fantazii a zažehnout pomyslnou jiskru smyslnosti dlouhodobého partnerského soužití a zároveň prohlubuje společné erotické zážitky. Na stranu druhou je potřeba si uvědomit, že se jedná o citlivý intimní obsah, a tak by vždy jeho příjemcem měla být osoba, kterou dobře známe a které bezmezně důvěřujeme.