Den matek - den, kdy je oslavována mateřská láska




Květen patří oslavám lásky a mateřství. Druhou květnovou neděli jsme od roku 1923 zasvětili poděkování všem ženám, matkám, které o nás s láskou pečují. 

O oslavování mateřství se v roce 1923 v Československu zasloužila Alice Masaryková. Po druhé světové válce se větší pozornost věnovala Mezinárodnímu dni žen, a svátek matek se začal opět slavit v roce 1989. Historie toho svátku ovšem spadá až do Starověkého Řecka, kde uctívali bohyni Rhey, matku bohů, a oslavovali plodnost a mateřství. V novodobějších dějinách se Den matek objevil v roce 1907 v Americe, kde Anna Reeves Jarvisová bojovala za práva matek. Od roku 1914 se v Americe tento svátek slavil oficiálně díky prezidentovi Woodrow Wilsonovi. 

Dárek ke Dni matek je symbolikou lásky, radosti, štěstí, zdraví a krásy. A tak tímto dárkem bývají nejčastěji kytice, něco sladkého a děti darují dárky, které vyrobily. Záměrem je poděkování a ocenění maminky za její lásku a péči. My pro vás máme květinový tip. V květinovém studiu AMMI v Brně, vytvoří pro vaši maminku originální kytici, na kterou vaše maminka bude s radostí vzpomínat. Inspirujte se na fotkách, anebo na FB http://facebook.com/studioammi, či Instagramu http://instagram.com/studioammi. Na vaši návštěvu se těší ve studiu AMMI na Nejedlého 373/1 v Brně. 

Zdroj:  Ing. Ondřej Štěpánek

Fotogalerie